Parkinsons triad av sjukdom

Parkinsons sjukdom är en form av degenerativa sjukdomar vanliga hos äldre. Den har en mycket distinkt triad av symptom som består av tremor, rigiditet och långsamma rörelser. Kliniska diagnosen Parkinsons är lätt i närvaro av dessa klassiska triaden symtom

Historia

James Parkinson erkänt de klassiska symtomen av Parkinsons sjukdom, som han också kallas Skaka pares, 1817. Han beskrev den sjukdom som kronisk och progressiv, med signum av klassiska symptom som består av tremor, rigiditet och bradykinesi, som hänvisar till långsamma rörelser.

Funktioner

styvhet vid Parkinsons sjukdom är en som visar motstånd mot passiva rörelser och musklerna är i ständig spänning när de normalt ska vara i ett avslappnat tillstånd. Den tremor beskrivs som piller rullande som kännetecknas av handrörelser som liknar rullande ett piller, medan långsamma rörelser beror på oförmåga att inleda rörelsen.

Orsaker

Acetylkolin är en signalsubstans som aktiverar motorik, medan dopamin är en annan signalsubstans som styr excitation av acetylkolin. Bristen på hämmande effekten av dopamin att acetylkolin resultat i kontinuerlig excitation av motorisk funktion, vilket resulterar i tremor och stelhet. Genetik, miljögifter och virusinfektioner är också möjliga orsaker.

Diagnos

Anamnes och neurologisk undersökning komponera diagnos, inklusive kliniska symtom manifesteras av en person baserat på närvaro av triaden funktionerna i Parkinson.

Management

Läkemedelsbehandling av levodopa kan hjälpa till att lindra triaden klassiska symtomen, särskilt för förvaltningen av rigiditet och bradykinesi. Massage, muskel-omskolning motion, gångstil och postural träning och avslappningsövningar är också till hjälp i förvaltningen av triaden symtom.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.