Vad kan stoppa huden från att läka sig själv?

Huden kan inte läka sig själv om det är äventyras på något sätt. Sjukdom, miljö och ålder alla faktor i hudens förmåga att läka

Nutrition

Huden behöver tillräckligt med näring för att kroppen att tillverka nya celler. Eventuella brister eller ens en överdos har en direkt inverkan på hudens förmåga att generera nya celler. Att äta en välbalanserad kost kommer nästan garantera friskare hud.

Hälsa

Kroniska sjukdomar som diabetes, rosacea, herpes, psoriasis, eller torr hud påverka hudens hälsa totalt. Diabetes skapar syror som förstör hudceller och kronisk klåda skrapar bort några celler som genereras. Vissa mediciner, såsom prednison kan förhindra att huden från att läka sig själv.

Miljö

Miljö spelar en stor roll i hudens hälsa. Kläder, rengöringsprodukter kan personlig hygien, bensin, väder eller ens sport ha en effekt på huden.

Ålder

När vi åldras huden blir tunnare och skörare. Någon skada eller villkor kommer att försenas i healing.

Healing

Vissa läkemedel är utformade för att hjälpa till att läka huden. Aktuell lotion eller krämer kan stöd för att hjälpa huden att läka genom att skydda och lägga behövde Mjukgörare och solskyddsmedel.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.