Vilka är orsakerna av kalk i ögat?

Det finns olika orsaker till kalk i ögat. Till exempel förekommer de ibland i kombination med annan sjukdom. Villkoret kan också bli degenerativa, beroende på läge och underliggande orsaken till kalken

Typer av förkalkning Disorders

Asteroides hyalosis är termen för kalk i glaskroppen, den gel-liknande kudde mellan linsen och näthinnan. Hornhinnan förkalkning innebär att insättningar är inne i hornhinnan.

Orsaker till Asteroides Hyalosis

Den exakta orsaken till detta tillstånd är okänd. Visade dock en granskning av 101 ärenden som bedrivs vid Thomas Jefferson University i Philadelphia att vissa systemiska villkor kan bidra till utvecklingen av asteroides hyalosis, såsom diabetes, högt blodtryck och hjärtkärlsjukdomar.

Orsaker till hornhinnan förkalkning

Förekomsten av hornhinnan förkalkning är också förknippat med vissa systemiska villkor, inklusive njursjukdom, sarkoidos och hyperparatyreoidism, bland andra, enligt DrMichael Taravella. Ytterligare riskfaktorer omfatta sena stadiet glaukom och läkemedel som främjar kalcium nedfall, såsom steroider.

Canine Ocular kalk

Hundar liksom människor ofta har kalk i ögat. Förutom skada, vanligaste orsakerna är förhöjda nivåer av kalcium och kolesterolet i ögonen eller försämrad celladhesion av slemhinnan i hornhinnan.

Behandling

Behandling normalt består av antikoagulantia och antiinflammatoriska läkemedel. I vissa fall kan operation bli nödvändig.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.