beredning av hästkastanj utsäde utdraget

Hästkastanj utsäde utdraget kommer från bär eller nötter av Aesculus hippocastanum, ett högt träd som växer huvudsakligen i Europa. Det används medicinskt och lokalt för åderbråck, hemorrojder, eller idrottsskador-såsom stukningar. På grund av de mycket giftiga egenskaper frön, bör dessa nötter aldrig brytas ned utan korrekt behandling. I så fall kan vara skadligt

Förberedelser

hästkastanjer behöver vanligtvis läggas i blöt i limejuice innan de skalade och krossade deras massa, som är rikt på bioaktiva ingredienser, såsom aescin. Aescin är en komponent som stärker vener och kapillärer, främja en sund cirkulation. Hästkastanj i dess råa form bör aldrig ätas-särskilt inte de frön, som kan vara giftiga. Bearbetning av utsäde innebär att ta bort ett giftigt ämne som kallas, eskulin, vilket kan öka blödning och avaktivera kroppens blodproppsbildning mekanism. När detta ämne tas bort, är resultatet HCSE, som är den renaste formen av hästkastanj utsäde utdraget och är helt säkert för konsumtion. De flesta människor som använder det väljer annan standard förberedelser, t. ex. salvor, tinkturer eller kapslar.

Salva

Hästkastanj utsäde extrakt kan köpas på apotek som ett over-the-counter kräm eller salva. Den vanligaste användningen i denna form är att behandla hemorrojder. Hemorrojder kännetecknas av svullna vener kring ändtarmen och anus. Detta kan åtföljas av svår spännare under eliminering och ibland förstoppning. Hästkastanj utsäde utdraget har positiva egenskaper som bedövningsmedel och anti-inflammatorisk substans, vilket kan lindra hemorrojder. Dessutom, hästkastanj utsäde utdraget i salva form fortsätter att vara populär i Europa, som används för idrottsskador-såsom muskelvärk, ansträngda senor, ligament eller och stukningar.

Kapslar /Tinkturer

För människor som lider av åderbråck, vener spindel eller annan perifer vaskulär förhållanden, ibland till följd av kronisk venös insufficiens, med hästkastanj utsäde utdraget kan bidra till att normalisera svullnad i venerna som ofta följer med villkoret . Hästkastanj utsäde utdraget fungerar som ett diuretikum, och samtidigt stärka kollagen i venerna. De flesta människor med dessa förutsättningar ta hästkastanj utsäde utdraget i kapselform eller som tinktur. Om du är osäker på rätt dos för din sjukdom, kontakta din vanliga läkare först. Främst eftersom överdos av hästkastanj utsäde utdraget kan ha en negativ effekt på ditt tillstånd.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.