främre horn cell sjukdom

Främre horn cell sjukdom är en neurologisk sjukdom som drabbar nervceller i ryggmärgen. Sjukdomen påverkar den frivilliga skelettmuskulaturen i muskelsystemet

Bakgrund

Statens neurologiska sjukdomar och Strokes (NINDS) klassificerar främre sjukdom horn cell som en form av spinal muskelatrofi (SMA). Främre horn celler nervceller (kallas även motoriska nervceller) som ligger i den grå massan av ryggmärgen. Dessa celler har ansvar för att hjälpa människor att göra rörelser som att gå eller äta. De motoriska nervcellerna (nervceller eller framhorn), därför inte kontrollera den frivilliga "rörelser i armar, ben, bröst, ansikte, hals och tunga. "

Symtom

Eftersom främre horn cell sjukdom (ryggmärg muskelatrofi) påverkar nervceller som ansvarar för kroppsrörelser, föregångare till sjukdomen kan vara svår nedsatt muskeltonus, minskade rörelser lem, brist på muskler reflexer, darrningar kroppen, svårigheter att äta och dricka, andningsproblem eller oförmåga att stå, promenad, eller steg klättra.

orsaker och risker

Anledningen till detta nervsjukdom inte är känt. Men NINDS rapportera detta neurologisk sjukdom är "vanligare hos män över 40 än hos kvinnor. " Dessutom, barn är känsliga för främre horn cell sjukdom och indikatorerna är närvarande vid födseln eller innan de lär sig gå. "

Diagnos

Det finns inga särskilda tester för att diagnostisera sjukdomen främre horn cell. NINDS noterar att de symptom som förknippas med denna sjukdom liknar andra sjukdomar. Men en neurologisk tentamen bedöma motoriska och sensoriska färdigheter, funktioner nerv, hörsel och tal, syn, koordination och balans, mental status och humörsvängningar leda läkare till en diagnos.

Behandling

Det finns inget botemedel eller standard form av behandling för främre horn cell sjukdom.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.