hälsoriskerna i samband med hand sanitizer

En hand desinfektionsmedel är en lösning som används för att rena händer utan vatten. Många människor använder hand sanitizer innan du äter mat eller för att förhindra utbrott av influensa och kyla. Hand desinfektionsmedel, vanligtvis en färglös gel, kan också vara användbart för att hjälpa avvärja utbrott av svininfluensan (H1N1). Även hand sanitizers kan vara effektiva på att ta bort bakterier och förebygga sjukdomar, dels sanitizers har också egna risker.

förekomsten av alkohol

I de flesta märken av hand sanitizers, är den aktiva ingrediensen alkohol. De flesta rengöringsmedel har alkohol i hög andel, över 60 procent, för att göra dem mer effektiva i att döda bakterier. Även överskottet av alkohol dödar bakterier i stora mängder, tränger inte genom huden och nå sin inre skikten. Således kan det inte vara till fullo kan ta bort alla bakterier, och några av de mest envisa bakterier tenderar att vara de som överlever. För det andra, dödar alkohol inte vanliga bakterier, E coli, som är en av de främsta värdar för ett antal matsmältningssystemet sjukdomar. Som ett resultat av personer som använder sidan sanitizers i stället för tvål och vatten och tror desinfektionsmedlet helt rengör händerna kan vara i riskzonen för infektion orsakad av bakterier som desinfektionsmedlet inte påverkar.

Irritation

Alkohol -baserade rengöringsmedel kan orsaka vissa potentiella irritation och biverkningar hos de som använder dem överdrivet eller som är benägna att en reaktion. För många människor är irritation begränsad till deras hud blir uttorkad, men enligt Natural Health News, de som är känsliga för rengöringsmedel kan uppleva yrsel, rodnad, huvudvärk, illamående, kräkningar, depression och sådana extrema förhållanden som koma. När den aktiva ingrediensen, isopropylalkohol, blandar med triklosan, kan kombinationen vara dödligt. När la till vatten och sett under ultraviolett ljus, denna blandning ansågs vara hög i klorerade dioxiner. Detta i sin tur producerar stora mängder av kloroform, potentiellt cancerframkallande. Triclosan är också känt för att vara en grogrund för många bakterier som är resistenta. Ironiskt nog kan detta ämne även döda goda bakterier på huden som skyddar den mot vissa infektioner.

Risken för missbruk

Sedan hand sanitizers innehåller mycket höga halter av alkohol, finns det en risk att sanitizers kan konsumeras. Stanford Wellsphere rapporterar att konsumtion av en hand desinfektionsmedel kan vara extremt farligt. Bara 200 ml isopropanol kan kväva det centrala nervsystemet och hjärtat. Stanford Wellsphere uppgav att man har det funnits minst två konton av konsumtion: ett fängelse fånge som blev "galen" efter att ha druckit Purell, och en 43-årig kvinna som upplevde smärtor i bröstet efter att ha druckit vatten blandat med handen desinfektionsmedel.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.