hur lätt din ryggvärk

Ryggsmärtor kan påverka nästan alla någon gång under sin livstid. Det finns många orsaker, från skador, till ålder, ditt fysiska tillstånd. Men oavsett vad orsaken är, kvarstår det faktum fortfarande att det är smärtsamt. Så länge din ryggsmärta är en som inte kräver operation, det finns ett par sätt du kan lindra smärtan i ryggen
1.
Sov på en mjukare madrass. Genom att sova på en mjukare madrass din ryggrad kommer att kunna bilda sin naturliga kurva lättare. Men mjukare betyder inte en vattensäng, har dessa visat sig vara det värsta på ryggsmärtor.
2.
Don't skämma bort ryggen. Sängläge försvagar musklerna och förlänger ditt lidande. Stig upp och flytta runt. Även om du kan bara göra det lite i taget. Varje gång du går upp och flytta, försöka göra det lite längre varje gång.
3.
Kontrollera din vikt. När du är överviktig du lägger alltför stor belastning på kroppen.
4.
Stretching. Detta är ett bra sätt att lindra en del av smärtan. Men det måste ske långsamt. Ligg på golvet på ryggen, händerna över huvudet och låtsas att någon drar fötterna och någon drar armarna i motsatt riktning. Håll i cirka 5 sekunder och slappna av. Gör detta ungefär 10 gånger. Om du kan böja, försök att röra tårna, långsamt rullande ryggraden som du gör.
5.
Nr slouching. När du sitter, särskilt på din dator, ta en paus varje timme och gå upp och flytta runt. Sitter för lång tid gör din rygg svag, gör det att din rygg för att krossa, komprimera och misslyckas.
6.
Ice. Ice ryggen tre eller fyra gånger om dagen. När du är isbildning ryggen hålla isen på smärtsamt platsen så länge du kan. När man äntligen har fått nog, lämna det på det fem minuter till.


Vanligaste ryggont kommer att avta inom 7 till 10 dagar och är oftast borta inom två veckor. Om det fastnar runt längre, måste du kontakta läkare. Fortsätt röra och du kommer att hålla din rygg glad.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.