hur man kan bota akne

Acne är en allmän term som hänvisar till finnar, pormaskar, hudproblem, och whiteheads. Acne är ett vanligt problem för tonåringar, även om vissa äldre vuxna också lider av svår akne problem. Acne förebyggande är nyckeln till att undvika den allvarliga och irriterande effekter av akne. Här är några steg på hur man kan bota akne och bli av med dem snabbt
1.
Ditt första steg på hur man kan bota akne är att rensa dessa smutsiga porer. Din hud ackumuleras smuts och om du inte rengör ditt ansikte tillräckligt bra, porer din bli igensatta upp och leder till akne. En annan orsak till porerna bli igensatta upp är när du äter för mycket fet mat som skapar keratin och talg som täpper igen porerna. Dessutom död hud kan också bidra till igensatt porer också. För att rensa porerna, behöver du använda salicylsyra. Du kan köpa denna billiga på alla apotek. Salicylsyra hjälper lossar plack av talg i porerna.
2.
Bli och dödar de bakterier som orsakar akne. Normal bakterier i vår hud är ofarliga inte förrän vår hud blir äventyras på grund av oegentligheter, såsom igensättning av porer. När detta händer, dessa bakterier tar över och bli skadliga för vår hud. Du måste använda Bensoylperoxid kräm att använda i ansiktet innan läggdags och när du vaknar. Du kan köpa den här över disk från ditt lokala apotek. Använd en lägre andel kräm för att starta eftersom bensoylperoxid kan irritera huden.
3.
Följ upp med din behandling och ha tålamod. Bota akne händer inte över en natt. Mest akne behandlingar tar cirka 2 till 6 veckor innan de arbetar och visa förbättring. Dessförinnan kommer din hud att gå igenom en massiv hud bryter ut som är tillfälligt. Bli inte frustrerad och tycker att medicinen inte fungerar. Ge det tid. Bensoylperoxid får huden att regenerera snabbare och hjälper till att icke-existerande finnar under huden för att gro upp.
4.
Om din behandling visar inte förbättring på din hud, rådfråga en dermatologer. Han /hon kanske ordinera med ett annat läkemedel och antibiotika och du kan vara under hans /hennes vård tills din akne problem har försvunnit.

Tips och varningar


 • Använd Solskydd vid användning av bensoylperoxid. UV-strålarna gör din hud irritation värre.
 • Gravida kvinnor måste rådgöra med sin läkare innan de använder en alltför receptfria produkter.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.