hur man kan minska triglycerider med diet

Precis som högt blodtryck och högt kolesterol, förhöjda triglycerider nivåer bidra till hjärtsjukdomar. Triglycerider är ett fett som finns i blodet, som kan leda till hjärt-och kärlhälsa problem. För att minska triglycerider, är det bäst att göra det genom kosten. Triglycerider orsakar liknande svårigheter för hälsan, precis som högt blodtryck och kolesterol gör. Sänkning av triglycerider bör vara mer prioriterade, från dem som striden fetma och har diabetes. Enbart diet bör inte bidragit till att sänka triglycerider. Du bör också vara mer aktiv och träning. Men den mat du äter spelar en stor roll i höga triglyceridnivåer.

Det är mycket lätt att sänka triglycerider. Du måste vara medveten om att de livsmedel som bidrar till höga halter av triglycerider också. Höga triglycerider symtom kan leda till inflammation i bukspottkörteln. Det finns inga egentliga symptom för att avgöra med säkerhet, oavsett om du har höga triglycerider nivåer. Om ditt kolesterol och blodtryck är höga, så finns det en god chans så är dina triglycerider nivåer.
1.
Klipp mättade ut fett i kosten. Animaliska fetter är inte bra för ditt hjärta alls. Mättade fetter finns i många animaliska produkter. Mjölk och kött innehåller oftast en bra mängd mättade fetter. Du vill byta ut fetter i din kost. Du behöver mer fleromättade fetter och enkelomättade fetter. De främjar en god hjärthälsa, och kommer att sänka triglycerider.
2.
Få mer omega-3 i kosten. Omega-3 fettsyror bidrar till en bättre hjärt-kärlsystemet. Omega-3 minskar triglycerider. För riktigt höga fall kan du behöva ta omega-3-tillskott. Försök att få mer omega-3 fetter i kosten. Valnötter innehåller en stor mängd omega-3 fettsyror. Gröna bladgrönsaker också. Mest hittar du omega-3-fettsyror i fisk.
3.
Cook med olivolja och äta mer mat som finns i medelhavskosten. Olivolja är mycket består av enkelomättade fetter. Olivolja kan förbättra din hjärt-och kärlhälsa, och sänker halten av triglycerider. En hel del fisk, nötter baljväxter, örter och kryddor, tillsammans med magert kött utgör medelhavskosten. Livsmedel som hjälper bidra till bättre hälsa överlag. Kosten fokus är på enkelomättade fetter och fleromättade fetter. Istället för att livsmedel som innehåller mycket transfetter och mättade fetter.
4.
Drick inte mycket alkohol. Alkoholintag leder till en plötslig ökning av triglycerider. Alkohol är mycket kalorier som förvandlas till fett, oftast i triglycerider. Alkohol hämmar levern att producera mer triglycerider i kroppen. Även måttlig alkoholkonsumtion kan öka triglyceridnivån.
5.
Få mer grönsaker och frukt i kosten. Frukt och grönsaker innehåller stora källor till mineraler och vitaminer. Du bör gälla både din kost varje dag. Frukt och grönsaker kommer att minska dina chanser för hjärtsjukdom. Gröna bladgrönsaker innehåller en anständig mängd omega-3 i dem. Bären är mycket rik på antioxidanter, och rekommenderas för anti-aging effekter.
6.
Minska godis och rött kött i din kost. Eliminera livsmedel med hög socker. Cookies, glass, munkar, kakor, godis, melass och andra sötsaker bör minskas. Dessa saker lägga till högre nivåer av triglycerider. Rött kött är inte särskilt hälsosamt, och leder till hjärtproblem. Istället för att äta rött kött, äter mer magert kött i stället. Liksom utan skinn kyckling och fisk.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.