hur man läka en skada med hjälp r.i.c.e

Mindre skador händer hela tiden och inte var och en kräver en resa till akuten.

R. I. C. E. är en enkel första hjälpen teknik, lätt att komma ihåg och lätt att göra. För att undvika att orsaka mer skada på en stam, vrickning eller drog muskler, kommer du vill att din behandling ska vara så konservativ som möjligt.

Ofta säkraste behandlingen, RIS är en akronym för Rest, Ice, Compression, och Höjd. Dessa fyra steg kommer att ge snabb och säker behandling, lindra smärta, förhindra svullnad och säkerställa snabb läkning utan att orsaka ytterligare skador.
1.
Resten av skador

resten kommer ge din kropp att fortsätta med healing. Du vill att förhindra ytterligare skador till skadan. Din skada kan vara liten men fortsätter spela eller arbeta kan göra det värre och svårare att behandla.
2.
Ice det skadade området

En påse frysta grönsaker som ärter eller majs kommer att göra en perfekt istillbehör, innehållet är tillräckligt liten för att påsen att överensstämma med konturer av din skada. Du kan behöva en handduk eller T-shirt placeras mellan kylpåse och huden att lättare tolerera kylan. Lämna inte istillbehör på mer än 20 minuter. En bra tumregel är 15 minuter på och 15 minuter bort.
3.
Komprimera

svullnad kan fördröja läkningen och orsaka ytterligare smärta. Använd en elastisk ACE bandage och vira bara hårt nog för att ge kompression. Du vill inte att linda komprimering bandage alltför snäv, om du känner en bultande, packa upp bandage och åter-wrap lösare. Du kan behöva lossa förbandet några gånger, vill du inte att hindra blodflödet.
4.
Höj Injury

Försök att höja din skada ovanför ditt hjärta. Till exempel, om du vred knät, försök att ligga plant med flera kuddar under benet för att hålla ditt knä över ditt hjärta nivå. Detta kommer att bidra till att minska svullnad. Vila i denna position så länge som möjligt med is och komprimering för snabb läkning.
5.
Vara en patient av Patience

Låt din kropp att läka sig själv . Inte träna eller spela med en skada. Många skador läker snabbt på egen hand med ris och om inte, kommer du inte ha gjort mer skada. Om det efter två dagar, har din skada inte förbättrats eller blivit värre, då du kommer att behöva söka medicinsk hjälp.

Efter några dagar av healing, kommer du vill att försiktigt massera och sträcka ut musklerna för att hålla smidig och förhindra ny skada.

Efter två dagar av denna behandling, tillämpning av fuktig läka kan ge ytterligare lättnad. En fuktig vikta handduk i mikrovågsugnen kommer att ge en fin fuktig värme.

tips och varningar


 • Håll RICE kit händig inomhus bil, gym väska eller hemma.
 • Detta råd för mindre skador som en vriden fotled eller dras muskel, inte riskerar ditt liv eller rörlighet-söka läkarhjälp om smärtan förvärras eller ytterligare symtom uppkommer .
 • Om det finns någon fråga i ditt sinne om en skada är allvarlig, vara säker och söka läkarvård
 • Försök inte att behandla bryta skador. Om det finns en möjlighet till ett brutet ben, en förskjutning av en gemensam eller läkning har inte inträffat efter några dagar av R. ICE, konsultera en läkare för att undvika permanenta skador.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.