hur ta hand om ett lågt antal vita blodkroppar

Ett lågt antal vita blodkroppar, även känd som leukopeni, kan vara ett allvarligt symptom på ett antal sjukdomstillstånd och en bieffekt av vissa behandlingar. Vita blodkroppar är en av kroppens primära försvarsmekanismer, slåss mot främmande inkräktare som bakterier och infektioner. Att behandla ett lågt antal vita blodkroppar är viktigt eftersom med ett försvagat immunförsvar, blir en person mycket mer sårbara för även relativt små infektioner
1
Ät mycket vitaminer:
Vitaminbrist kan bidra till ett lågt antal vita blodkroppar och i sådana fall är egenvård lika viktigt som helst . Att förebygga och behandla ett lågt antal vita blodkroppar, äta en hälsosam och balanserad kost rik på vitaminer och mineraler. Få tillräckligt med sömn är också viktigt eftersom kroppens annan energikälla. Äta och sova bra kommer inte nödvändigtvis förbättra ett antal vita blodkroppar, men det hjälper att hålla kroppen frisk och minska risken att utveckla infektioner och andra komplikationer medan tillståndet är närvarande.
2
Akta dig mot infektion.
Med ett lågt antal vita blodkroppar, vilket begränsar exponering för bakterier och smittor blir allt viktigare. Tvätta händerna ofta och efter att röra vid någon smutsig eller germy ytor som datorns tangentbord, svampar kök, badrum ytor, och knoppar dörr, liksom alla ytor på allmän plats. Undvik den som är sjuk och undvika närkontakt helt tills din vita blodkroppar normaliserar. Enligt Mayo Clinic, kan en läkare rekommenderar även bära en sanitär mask som en extra försiktighetsåtgärd.
3
Ändra /fördröjning befintliga behandlingar.
Ganska ofta är låg vita blodkroppar som orsakas av något mycket allvarligare än undernäring. Leukopeni är inte typiskt något som slumpmässigt hittas. Det är allmänt upptäcks hos personer som redan genomgår medicinsk behandling eller under testning för en motsvarande tillstånd som leukemi, AIDS, och lupus. Mayo Clinic rapporterar att leukopeni ofta kan uppstå vid cancerbehandling, särskilt under kemoterapi. När detta inträffar kan läkaren behandla ett lågt antal vita blodkroppar genom att fördröja befintliga behandlingar när infektioner uppstå. Cytostatika kan också skalas tillbaka för att förhindra leukopeni från att utveckla under behandling. Enligt University of Pennsylvania Health System, kan ett antal läkemedel kan också orsaka ett lågt antal vita blodkroppar. Vissa antibiotika, diuretika, barbiturater och andra läkemedel kan orsaka leukopeni. Beroende på omfattningen av nedgången kan läkaren rekommendera avveckling, minska intaget, eller byta till ett annat läkemedel helt
4
Använd ett läkemedel för behandling ett lågt antal vita blodkroppar. . :
Några mediciner kan användas för att behandla ett antal vita blodkroppar. Enligt National Institutes of Health, får injektioner av läkemedel som filgrastim och pegfilgrastim användas stimulera tillväxten av ytterligare vita blodkroppar. Läkemedel för att behandla ett lågt antal vita blodkroppar kan ges under eller mellan kemoterapi förvaltningar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.