ländryggen diskbråck och buksmärta

Ett diskbråck är ett tillstånd där skivan mellan benknotorna tvingas ur sin yttre hölje. Den utskjutande Skivan kan komprimera spinal nerver som försörjer funktioner till magmusklerna och organ, orsakar smärta och obehag

Betydelse

spinal nerver som skickar motoriska och sensoriska signaler från hjärnan till nedre delen av ryggen, bukorganen och muskler kan komprimeras när ländryggen skivan herniated. Detta kan ge en mängd olika symptom som kan variera från smärta och svaghet för neurologiska dysfunktioner.

Funktioner

med ryggraden skivor fungerar som stötdämpare mellan var och en av kotor i ryggraden och ge mer utrymme mellan kotorna för spinal nerver att passera. Diskbråck kan orsaka förträngning på denna yta resulterande i nervkompression.

Egenskaper

buksymtom uppträder när nerverna levererar motoriska och sensoriska funktioner organ och muskler i buken är komprimerade eller träffas av svällande skiva. Diskbråck är vanligast förekommande i fjärde och femte kotor i ryggraden där nerverna levererar blås-och tarmfunktion passera från ryggradskanalen finns på varje kota.

Symtom

Muskelsvaghet i nedre ryggen och buken områden vanliga symtom när som lider av en lumbala diskbråck. Förlust av blåsa och tarm-kontroll kan också förekomma.

Management

smärtstillande kan lindra rygg-och buksmärta, medan symtom kan lindras genom att ta vikten från i ryggraden. Förändringar i livsstil och god mekanik kropp är också till hjälp för att lindra buksmärtor och andra symptom.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.