livsmedel som kan ge gas när ätit

Att stänga av gasen en nödvändig kroppslig funktion som förekommer i två former: rapningar och väderspänning. Kost kan ha en direkt effekt på halterna av gasbildning lagras i kroppen. Enligt American Gastroenterologiska Association, är gas uppbyggd orsakas genom att konsumera livsmedel som innehåller enzymer som kroppen inte kan smälta (födoämnesintolerans), äta mat som inte är fullt smält innan den når tjocktarmen, och svälja en överdriven mängd luft medan man äter.

Dairy

För personer med laktosintolerans, leder mejeri konsumtion ofta till överdriven ackumulering av gas. Kroppen behöver ett enzym som kallas laktas, som finns i tunntarmen, för att korrekt smälta laktos, en sockerart som finns i mejeriprodukter. Om kroppen inte producerar tillräckligt med laktas, det laktos flyttar till osmälta kolon. Bakterier i tjocktarmen jäser laktosen, som producerar gas som resulterar i uppblåsthet och magbesvär.

Kolhydrater

stärkelse, socker och fiber är livsmedel som kommer in i tjocktarmen osmält. Bakterier i tjocktarmen naturligtvis börja att smälta dessa livsmedel, en process som medför att vissa människor för att producera metan som en biprodukt. Detta är gas frigörs genom ändtarmen.

Grönsaker

broccoli, blomkål, brysselkål och vitkål också ange tjocktarmen osmält, vilket leder till gas av samma skäl som anges för kolhydrater. Byte från en kost låg i råa grönsaker till en hög i råa grönsaker kan få dig att uppleva en två-tre veckor i vilken gas och väderspänning öka. När kroppen anpassar sig till den ökade råvaru födointag kommer uppblåsthet och gas avtar.

Air

Människor som tuggar tuggummi, suga på halstabletter eller hårt godis eller äter snabbt tenderar att svälja en massa luft. Denna luft blir utvisad uppåt från magen i form av rapningar. Dricka kolsyrade drycker ökar ytterligare rapningar frekvens pga den luftbubblor förtäring.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.