nackdelarna med brachyterapi

Brachyterapi är en form av strålbehandling som används vid behandling av vissa former av cancer. Minut strålning som avger Fröna opereras förs in i sjuka delen och ge ut strålning inifrån kroppen. Det finns en möjlighet att permanent eller tillfälligt former. Med tillfälliga brachyterapi, pelletsen förlorar sin strålning. Brachyterapi många ofördelaktiga biverkningar som kan påverka olika delar av ditt liv.

Fysiska manifestationer

Omedelbart efter ingreppet du kan få en obehaglig brännande känsla. Detta gäller särskilt hos män med hjälplös cancer. Denna känsla kan fortsätta upp till tre månader, speciellt när du kissar. Frekvent urinering och, i sällsynta fall, inkontinens kan manifesteras. Ibland kan detta rättas till, men det är inte alltid möjligt. Det finns också chansen att brachyterapi mottagare som lider av diarré samt smärta i ändtarmen. I extrema fall kan patienter utveckla proktit-en inflammation i nedre ändtarmen region

medicinska konsekvenser

Brachyterapi är inte en form av terapi som kan användas för aggressiva tumörer. . Detta är helt enkelt därför att strålningen inte blir stark nog. Även med detta förfarande, det finns en liten chans att den strålning som utsäde vandra från den avsedda platsen och skadar frisk vävnad.

Brachyterapi inte innebär borttagning av sjuka delen av kroppen och det finns chans att sjukdomen kommer att sprida sig. Dessutom finns det inget sätt att veta om cancern sprider sig eller är lokaliserad i naturen. Om brachyterapi misslyckas är operation uteslutas som ett alternativ för ett botemedel, så väger din behandling innan den beslutar brachyterapi.

Brachyterapi måste administreras under spinal eller generell anestesi, och dessa förfaranden kommer med sidan effekterna av sin egen.

sociala livet

När du har fått brachyterapi, är chansen att du kanske har ett minskat intresse för sex. Män kan drabbas av erektil dysfunktion. Men dessa är tillfälliga symtom och kommer att blekna med tiden. Omedelbart efter införandet av frön, kommer du vara tvungen att hålla sig borta från barn och alla som kan vara gravida. Detta för att förhindra att strålning från att påverka dem. Inkontinens är en möjlig biverkning och det kan vara pinsamt när offentligt. Det finns också en chans att behandlingen kommer att orsaka impotens hos män.

Ytterligare information

Den som överväger brachyterapi bör veta att inte alla individer anses behöriga sökande. Från och med 2010 är det i första hand för personer med prostatacancer, och även då chansen att bli uttagen till brachyterapi beror delvis på scenen av din sjukdom. En prostatacancer patientens Gleason score är ett av de avgörande faktorerna. Förfarandet är inte utförs på någon med en Gleason score högre än sex.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.