olja allergier hos barn

Oljor vi använder i vår vardag kommer från flera olika källor. Även när en olja som anses hälsosamt för allmänheten att använda, det finns fortfarande några som har allergiska reaktioner. Allergier bör inte tas lätt på, särskilt när allergi kan vara en möjlig livshotande händelsen till ditt barn

Symtom

Tecken på en allergisk reaktion kan inkludera nässelfeber, svullen tunga, åtstramning av halsen och även kräkningar. Mindre vanliga symtom är astma liknande symtom, nästäppa, diarré, nässelfeber och hudutslag.

Jordnötsolja

Enligt Dr Julie McNairn jordnöt allergier hos barn är på uppgång, och även om anledningen är okänd. Hon hypothesizes att det är ett resultat av att äta torrostade jordnötter, eftersom proteinet i sadeln ändras under rostningsprocessen, som orsakar allergi.

Tree nötter oljor

Träd mutter oljor kan hittas göras från valnöt, pecan, pistasch, hasselnötter och mandel. Allergiska reaktioner mot nötter stanna generellt genom hela livet och de är potentiellt livshotande.

Canola

Canola är ett derivat av raps fabriken. En allergisk reaktion mot raps orsakas på grund av kroppens reaktion på pollen i raps ogräs.

Fiskolja

Människor allergisk mot fisk bör inte ta fiskolja. Andra har rapporterat allergiska mot fiskolja, men vid denna tid det är okänt om reaktionen är att den fiskolja eller gelatin som används i kapslarna den levereras i.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.