öra svamp hos människor

Enligt Mayo Clinic, tusentals encelliga svampar finns och de är överallt i världen. Svamp sporer kan bli luftburet som pollen och finna sin väg in i öronen genom bihålorna eller hörselgångar

Geografi

Örat ger svampen en optimal miljö att föröka sig i. Svamp älskar mörk, varm och fuktig plats, dina öron är alla av ovanstående.

Läge

Svamp kan hittas i vattensamlingar som simbassänger, badtunnor och sjöar. Om du ofta dessa typer av vatten hål, du har en ökad risk att utveckla örat svamp.

Överväganden

Svamp som mögel och jäst kan orsaka irritation och infektion i bihålorna. Bihålorna ansluta till din mitten öron. En allvarlig svampinfektion sinus infektion kan spridas till örat orsakar en svampinfektion öroninfektion.

Identifiering

Det vanligaste namnet för öron svampen simmare öra. Enligt American Academy of Otolaryngologi är simmare öra ett smärtsamt tillstånd till följd av inflammation, irritation eller infektion. Dessa symtom uppstår när vatten eller öronvax fastna i hörselgången, vilket gör att svamp och bakterier att sprida sig.

Förebyggande /Lösning

Efter bad, plats två till tre droppar av väteperoxid i varje hörselgången. Låt peroxid i örat under en minut. Placera en bomullstuss över örat och dränera överskottet peroxid.

Om du misstänker en aktiv öron-eller bihåleinflammation, kontakta din läkare. Anti-svamp droppar kan vara nödvändigt att stoppa tillväxten av svamp i örat.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.