riskerna med höga triglycerider & piller östrogen i kombination

Östrogen och olika lipider (fetter) i kroppen är nära besläktade. Riskerna för höga triglycerider och kombinerade p-piller östrogen är en ökad risk för kranskärlssjukdom, hyperlipidemi, metabolisk sjukdom och kardiovaskulär sjukdom i allmänhet. Medan östrogen hjälper till med nivåerna av det goda och det onda kolesterolet, det ökar också mängden triglycerider, och det är farligt för dem hälsa.

Coronary Heart Disease

Som redovisats i 2003 års studie, "En observationsstudie av hypertriglyceridemi akut pankreatit, allvarlig hypertriglyceridemi och Fördragsbrott triglyceridsänkande terapi när Östrogener tillhandahålls kvinnor med och utan familjär Hypertriglyceridemi" görs av Judiska sjukhuset Health Alliance i Cincinnati, Ohio, uppgav att östrogen piller, är när de används som en del av HT (hormonbehandling), kontraindicerat hos kvinnor som försöker sänka nivån av triglycerider. En kvinna med triglyceridnivåer på 500 mg /dl bör inte ta östrogen piller. Kvinnor med nivåer på 300 bör först normalisera sina triglycerider innan HT. Studien fann att risken för höga triglycerider och piller östrogen kombineras var en ökad risk för stroke och hjärt-kärlsjukdom. En annan studie, "Östrogener, lipider och kardiovaskulär sjukdom: inga enkla svar, som publicerades i Journal of American College of Cardiology, fann samma slags resultat, och att östrogen bidrar till att öka det goda kolesterolet (HDL: high density lipoprotein) .

Hyperlipidemi

Hyperlipidemi är en sjukdom som orsakar en höjning av fetter (lipider) i blodet, dessa omfattar sådana föreningar som kolesterol och triglycerider. International Society of Njurmedicin publicerat en studie ("Östrogen Effekter på triglycerider Metabolism i Analbuminemic Rats") av effekten av östrogen på Nagase analbuminemic råttor (NAR). Studien fann att östrogen bidragit till att öka nivån av HDL och lägre LDL-kolesterol, men också höjt av triglycerider. Delen av studien tittade på riskerna med höga triglycerider och kombinerade p-piller östrogen, och fann att råttor som är predisponerade för hyperlipidemi kan hamna i en livshotande situation, om de fick östrogen. I studien konstateras att samma kan vara sant för kvinnor i en liknande situation.

Metabola syndromet

Enligt Lipid Clinic webbplats, är det metabola syndromet en samling av riskfaktorer som bidrar till en ökad risk för hjärt-kärlsjukdomar. En av dessa faktorer är en hög nivå av triglycerider, och östrogen piller kan öka denna nivå. Bör du rådgöra med din läkare om du tar östrogen piller, och om du har några av de andra riskfaktorer i samband med syndromet såsom fetma, fysisk inaktivitet, en fettrik kost, högt LDL och lågt HDL nivåer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.