ryggrad stickningar brottning skador

Ryggmärgsskador i amatör brottning är sällsynta, men kan vara allvarliga. Enligt American Journal of Sports Medicine (AJSM), 80 procent av dessa skador inträffar under matchen tävlingar, och oftast i låg-och medelinkomsttagare viktklasser

hur det händer

Ryggrad skador är vanliga när en brottare armar hålls på ett sätt som hindrar honom från att undvika landning på huvudet eller om samtidigt som man försöker rulla, hela tyngden av sin motståndare landar på honom, orsakar en slingrande hyperflexion och nackskador.

Konsekvenser

I 2002 års översyn av katastrofala skador i brottning såg AJSM på 35 katastrofala brottning skador från 1981 till 1999, forskarna fastställt att 11 resulterade i tetraplegi, resulterade i sex neurologiska bortfall, resulterade en i paraplegi och en resulterade i dödsfall.

Behandling

Enligt Hughston Sports Medicine Foundation, en idrottsman med en ryggmärgsskada bör undvika idrottslig verksamhet. Om operation är undviks, kan den skadade brottaren måste fortfarande bära ryggstöd och genomgår sjukgymnastik.

Förebyggande

Flexibilitet påverkar inte bara en brottare framgång, men också hans förmåga att undvika skador. Någon utbildning rutin bör omfatta stretching. En stark core och anaerob effekt är avgörande för att förebygga personskador

Potential

Innan han började på WWE, Kurt Angle utbildad kända för och vann guld i 1996 års OS, brottning med en bruten hals. Trots hans skada, konstaterade Vinkel långvariga framgång i mycket fysiska världen av wrestling.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.