skäl att ha en kärnteknisk stresstest

En nukleär stresstest, även känd som myokardiell perfusion imaging, är en diagnostisk avbildning test som använder en liten mängd radioaktivt lösning för att hjälpa läkare att få bilder av hjärtat. Dessa bilder är tagna genom en speciell kamera. Testet är indelat i tre delar: vid vila, ett löpband stresstest och bildhantering efter träning. De skadade områdena av hjärtat får mindre blodflöde och kommer inte att kunna korrekt upptag (eller BEGJUTA) det radioaktiva ämnet. Detta kommer att visa upp på avbildande och visa omfattningen av skador på hjärtat. Nuclear stresstester används för att identifiera flera villkor när en övning stresstest ensam är inte slutgiltig nog att ordentligt av behandlingen.

Kranskärlssjukdom

kranskärl är den stora fartyg som ger hjärtat med blod. Ibland blir de kantas av plack från andra sjukdomar såsom åderförkalkning. En nukleär stresstestet kommer att avgöra om kranskärlssjukdom är närvarande-och om det är där den ligger-och hjälpa till att vägleda behandling. Det kommer också att visa hur avancerad koronarsjukdom kan vara. Om du har haft bröstsmärtor eller andnöd, en nukleär stresstest hjälper läkarna avgöra om dessa symtom är relaterade till kranskärlssjukdom.

Utvärderingen av behandlingen

Om du har befintliga hjärtsjukdom, såsom kranskärlssjukdom, är det ofta bra för en läkare att beställa en nukleär stress test för att avgöra hur bra behandling eller tidigare utförd rutiner fungerar. Resultaten kan också visa hur väl hjärtat reagerar på träning och fastställa nivån av motion som du säkert kan utföra.

Storleken och formen på Heart

En nukleär stresstest kan också visa storleken och formen av ett hjärta att avgöra om ditt hjärta är förstorad. Ett förstorat hjärta kan orsakas av förhållanden som gör att hjärtat att arbeta hårdare, exempelvis hjärtklaffar sjukdom eller högt blodtryck. Den imaging study kan också mäta ditt hjärtas förmåga att korrekt pumpa blod (din ejektionsfraktion).

Fastställande av Behandling

Ibland kan en nukleär stresstest förpliktas att bedöma om en blockering som konstaterats vid en angiografi kräver angioplastik.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.