stora gåvor för handikappade

Handikappade människor kämpar med det dagliga uppgifter i livet att flesta människor tar för givet. Beroende på funktionshinder, blir enkla saker som att öppna en burk eller nå för något på en hög hylla en kamp. Denna olyckliga situation skapar en möjlighet för människor som har en handikappad person i sitt liv för att visa sin kärlek genom att välja omtänksamma presenter som gör att personens liv lättare.

Warming tangentbord och mus

Värme kan lindra smärtsamma funktionshinder orsakade av olika sjukdomar och fysiska förutsättningar. Till exempel personer med smärta i händer eller handleder som kämpar med hjälp av en dator kan hitta lindring med värmande mus och tangentbord. Dessa verktyg fungerar på samma sätt som en vanlig mus och tangentbord, men också avger värme. Detta kan också gynna människor med sjukdomar, såsom Reynaud's sjukdom, som orsakar extremiteter frysa. De produkter som brukar komma i ergonomiskt former, till exempel en musmatta med ett handledsstöd.

Gel Mats

Stående på hårt, utan mattor golv ofta orsakar smärta för människor med sjukdomar som artrit och fibromyalgi. Gel mattor skapa en stabil kudde mellan fötterna och golvet, vilket minskar smärtan. När du köper en gel matta, leta efter val som inkluderar mögel skydd och halkfri botten.

Grabber

En person med fysiska begränsningar ofta svårt att komma åt saker utöver en liten komfortzon. Försök att ta en kan i ett skåp faktiskt kan få honom att skada sig själv. En "grabber", även kallad "Reacher," gör en tankeväckande och praktisk gåva. Det gör att användaren kan komma åt saker som normalt inte tillgängliga för honom utan hjälp av annan person.

Stora knappen objekt

Människor som lider av nedsatt syn få ökad självständighet när beväpnade med verktyg med stora knappar som de kan se mer lätt. Exempelvis telefoner med stora knappar låta människor med begränsad syn att ringa utan att behöva en annan person att ringa för dem. En miniräknare med stora knappar och en stor digital display, samt en tv fjärrkontroll med mycket stora knappar, lämna ytterligare oberoende till människor som kämpar för att se bra.

Helping Hand Gåvor

Många människor med funktionshinder som påverkar deras händer kamp för att utföra enkla arbetsuppgifter. Gåvor att återvända förmågan att göra några av dessa uppgifter också ge mottagaren ett mått av återvunnen värdighet. När till exempel knäppning tröjor eller byxor blir svårt, hjälper en knapp dra. Den person som skär på knappen drag igenom knapphål, loopar den runt knappen och drar den lätt tillbaka genom hålet, knäppning plagget. Många knapp drar också en dragkedja dra krok på den motsatta änden för att göra denna uppgift lättare också.

Om du känner någon som har förlorat förmågan att förstå en gaffel eller sked, ge henne en redskapen rem med speciella grepp som lindas runt handen, återställa hennes förmåga att äta själv.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.