tamanu olja använder

Tamanu olja, från öarna i Stilla havet, är en aktuell olja som har flera helande och egenskaper hudvård. Den tamanu träd bär frukt endast en gång om året, och det tar ett träd för att producera fem kilo av den pressade oljan från kärnans inuti frukten. Detta gör oljan en högt värderad handelsvara. På grund av dess grön-gult ljus och sitt stora utbud av användningsområden är tamanu olja ofta kallas "gröna guld".

Skin Healing och Care

Med sin förmåga att hjälpa bilda ny hud vävnad och penetrera alla lager i vår hud, kan tillämpningen av tamanu olja användas för att behandla psoriasis, eksem, sår diabetes och allmän skärsår och skrubbsår. Tamanu olja användas av kvinnor i Söderhavet för deras hudvård och skönhet regim för att hjälpa att blekna acneärr, mjukar upp torr och fjällande hud, minska bristningar, lugna solbränna och nariga läppar, och som en anti-aging agent.

Behandling mot infektioner

Tamanu olja har antimikrobiell egenskaper och fungerar som ett antibiotikum. Det kan bidra till att lindra eller behandla flera infektioner, inklusive ringorm, fotsvamp, Jock Itch, sår och bränna infektioner, bölder, och urinvägar och infektioner i urinblåsan.

Smärta

Det finns hävdat att tillämpas på nacke, kan denna olja lindra halsont smärta. Det slutar inte där, tamanu olja kan också lindra symptomen av gikt, ledvärk orsakad av artrit och reumatism, och nerv smärta i samband med ischias och neuralgi.

Andra användningsområden

Andra användningsområden för tamanu olja omfattar behandling av blöjeksem, huvudvärk lättnad, myggmedel, och deodorant.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.