tecken och symtom på en niacin allergi

Niacin, eller vitamin B3, är viktigt för god hälsa, men liksom många livsmedelskomponenter, kan människor utvecklar allergi mot det . De tecken och symtom på en niacin allergi omfattar en mängd olika fysiska problem. Dessa kan variera från en enkel utslag av kupor, problem med blodsockret, och en orolig mage och magsår. I händelse en svår allergi, vissa individer blöder, svimmar, och även lider av blodproppar.

Niacin Flush

värmekänsla, rodnad, och en känsla av klåda över områden av huden är några av de tecken och symtom på en niacin flush reaktion. Enligt Diagnostisera-Me webbplats kan niacin utlösa en frisättning av histamin i kroppen, som vidgar blodkärlen och leder till inflammation i huden.

Öka Blood Sugar

För de människor som lider av diabetes, också mycket niacin kan ha en negativ inverkan på blodsockernivåerna genom att göra det gå upp för högt. Niacin hjälper energi (socker) lossas från kolhydrater, vilket leder till mer socker i blodet. Detta kan leda till mer allvarliga sår och en högre risk för gikt.

Magbesvär

Testcountry. org nämner att även om niacin hjälpmedel i ämnesomsättningen, konsumerar för mycket av det kan sätta matsmältningssystemet i överväxeln. Som ett resultat kan magbesvär förekomma som ett av symptomen på en niacin allergi. I svårare fall kan det leda till magsår

allvarliga reaktioner

Kontakta din läkare omedelbart om du upplever något av följande allvarliga reaktioner till niacin, vilket föreslagits av DoubleCheckMD. Andningssvårigheter, nässelutslag, svullnad av hals, tunga, läppar eller ansikte. Andra symtom är en ojämn eller bultande hjärtslag, gul färg på ögon eller hud (gulsot), feber och svaghet, influensaliknande symtom, och urinen tar på sig en mörk färg. Vissa extrema reaktioner på niacin är blödning från näsan, tandköttet och mag-tarmkanalen, svimningsanfall och indikationer på att blodproppar bildas i blodkärlen (ett utslag är ofta ett tecken på detta). Dessa är relaterade till niacin inverkan på histaminhalterna, ju högre niacin, desto mer histamin i kroppen, och ju mer blodkärlen vidgas.

Mildare reaktioner

Milda allergiska reaktioner på vitamin B3 kan innehålla en känsla av yrsel, torr hud, frossa eller svettningar, illamående, gas, rapningar, kramp i benen, och sömnlöshet, enligt DoubleCheckMD. Se din läkare omedelbart om du har svårt att andas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.