tecken och symtom på en stressfraktur i handleden

Enligt Mayo Clinic, stressfrakturer är små sprickor i ben, orsakade av överanvändning och upprepade mätningar med kraft. De är vanligast i underbenet och foten ben, särskilt i löpare --- dessa ben bär de flesta av våra vikt, och långa, upprepningar motion såsom jogging kan skapa stress frakturer. Underkroppen är inte det enda område som är mottagliga för dessa frakturer, dock. Ett antal symtom kan tyda på stress frakturer i handlederna.

Smärta på arbetet

Enligt Mayo Clinic, är ett symptom på en stressfraktur smärta som förvärras av aktivitet eller presenterar under ett träningspass. Om du arbetar i en fysiskt krävande fält, övervaka dina symtom --- de ofta börjar tidigare för varje ny session av fysisk aktivitet.

Symptom också kan presentera på gymmet. Till exempel gymnaster är särskilt känsliga för stress frakturer i handleden --- deras praxis fysiskt krävande rutiner utgör det repetitiva kraft som ofta leder till stress frakturer.

Försämring Over Time

Förutom att presentera tidigare med efterföljande sessioner av fysisk aktivitet, stress kan frakturer bli allvarligare med tiden. Vid en första de kan lindras genom fysisk vila, om den inte behandlas, kommer smärtan öka och inte längre avlösas av vila. Området kring brottet kan också bli inflammerad, anbud och plågade av fysiska påtryckningar.

Skyltar upptäckas med tester

Eftersom en förvärrar stressfraktur med fortsatt verksamhet, får den inte syns på röntgen i ungefär tre eller fyra veckor efter symtomdebut. En läkare kan använda en magnetisk resonanstomografi (MRT) undersökning för att diagnostisera en stressfraktur eller hon kan anställa en skelettscintigrafi.

En skelettscintigrafi använder en liten injektion av ett radioaktivt spårämne ingår som kan ge läkaren en bild genom vilken hon kan se om dina ben har några sprickor eller brott.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.