tecken och symtom på högersidig hjärtsvikt

Hjärtsvikt är ett allvarligt tillstånd där hjärtat inte kan pumpa blodet effektivt. Olika sjukdomar och syndrom som diabetes, obehandlat högt blodtryck, alkoholmissbruk, och sköldkörtelrubbningar kan orsaka kronisk hjärtsvikt (CHF). Högersidig hjärtsvikt uppstår när höger kammare inte kan pumpa normalt och blod backar upp i venerna på kroppen. Om du känner igen symptomen på högersidig hjärtsvikt, kontakta din läkare.

Svullnad

Det främsta tecknet på högersidig hjärtsvikt är svullnad (ödem) i armar och ben. Eftersom mindre blod kommer tillbaka till hjärtat, anklar, fötter och ben fylla med överflödig vätska. CHF kan också skada njurarna förmåga att befria kroppen av med överflödigt natrium och vatten, ytterligare förvärra problemet. Svullnader orsakade av CHF kämpar, vilket innebär att om du trycker ner på ett drabbat område med ett finger intrycket kommer att pågå i ett par minuter. Svullnader som inte kämpar inte CHF. Det är dock inte alla urkärnade svullnader orsakade av CHF, lever-och njursjukdomar kan orsaka dem också

Viktökning

vätskeretention orsakad av höger kammare minskande pumpeffekt kan lätt leda till viktökning. . Dagliga vikt kontrollerna är viktig hos patienter med kronisk hjärtsvikt gör att patienter har en god uppfattning om hur mycket vätska de är kvar. Inte bara är viktökning ett symptom på högersidig hjärtsvikt, fetma kan förvärra hjärtsvikt genom sådana villkor som diabetes.

Trötthet

Trötthet och utöva intolerans brukar medfölja de flesta CHF fall. Detta beror på att kroppen behöver vissa näringsämnen transporteras av blodet för att producera energi, och med den minskade mängden blod som pumpas genom kroppen, är dessa näringsämnen minskas. Detta kan orsaka andnöd under träning och kan även påverka gå i normal takt. Den andnöd normalt avtar efter aktiviteten är stoppad.

aptitlöshet

Vätskeretention, en primär funktion i högersidig hjärtsvikt kan utvecklas i matsmältningsorganen förutom armar och ben. Detta kan orsaka den drabbade att känna sig fullt även om han eller hon inte har ätit. Mindre måltider under dagen, i stället för tre stora måltider. rekommenderas i detta fall.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.