tecken och symtom på lungemfysem

lungemfysem är en lungsjukdom som är den fjärde vanligaste dödsorsaken i USA. Ofta orsakas av rökning, emfysem inflames miljontals små luftblåsor i lungorna, vilket resulterar i bristning i dessa luftblåsor. Det finns inget botemedel för emfysem, och dess symtom kan vara allvarliga.

Andnöd

Andnöd är ofta en av de tidigaste tecknen på emfysem. Som luftblåsor blir inflammerade ansträngande aktiviteter kan tröttna patienten snabbare än normalt och gör det allt svårare att andas. Som tillstånd försämras, kan patienten ha svårt att andas även i vila och kan behöva syrgas för att få rätt mängd luft till lungorna. Mekaniska Andningsskydd allmänhet används som emfysem blir värre och andningen förmåga fortsätter att förnedra.

Hosta

Kronisk hosta är ett annat vanligt symtom på emfysem som lungorna blir svagare och är fyllda med unken luft som inte är att bli utvisade korrekt . Hostan är vanligen torr, hacking hosta som inte ger någon slem. När sjukdomen förvärras, blir hosta mer allvarliga och kan bli ansträngande.

Ofta luftvägsinfektioner

Eftersom immunförsvaret är försvagat eftersom sjukdomen fortskrider och lungorna fortsätta att förnedra täta luftvägsinfektioner visas och kan göra det ännu svårare att andas. Symtom på infektionen kan innehålla en rinnande näsa, nysningar, halsont och hosta.

Minskad aptit /viktminskning

emfysem drabbade ofta finner sin aptit avtar när de blir sjukare. Den aptitlöshet kombinerat med kroppens oförmåga att korrekt ge näring till celler och vävnader kan bidra till en snabb viktminskning och patienten ibland behöver en strikt diet för att behålla eller lägga på vikt. I de senare stadierna av sjukdomen, kan patienten behöva intravenös matning.

Trötthet

Trötthet är ett annat vanligt symptom på emfysem, eftersom lungorna kontinuerligt ansträngande för luft och kroppen inte får rätt mängd syre. Hjärtat måste pumpa hårdare för att kompensera för bristen i lungorna. Tillsammans med den hosta, kan detta göra att patienten lätt blir uttröttad. I ett tidigt skede, är trötthet efter någon typ av verksamhet gemensamma, och som sjukdomen fortskrider, kan patienten vara i ett ständigt tillstånd av utmattning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.