urinblåsan foder sjukdom

Interstitiell cystit är en sjukdom som karaktäriseras av kronisk smärta påverkar slemhinnan i urinblåsan som är både svår att diagnostisera och behandla. Eftersom de första symtomen liknar dem av en standard urinvägsinfektion, är de som lider av villkoret behandlas ofta ineffektivt i åratal innan de är fast beslutna att få det

första symptomen

interstitiell cystit vanligen börjar med bäckensmärta, en känsla av tryck i bäckenet och nedre delen av magen, brännande med urinering, ökad frekvens av urinering och en känsla av brådska. Vissa kvinnor rapporterar också smärta vid samlag. När en patient uppvisar dessa symptom, de är oftast behandlas under en standard urinvägsinfektion, ens när preliminära laboratorietester inte ange förekomst av bakterier i urinen.

Incidens

Medan medelålders kvinnor är tre gånger större risk att utveckla interstitiell cystit, kan män också utveckla tillståndet. Det är ännu svårare att diagnostisera män, eftersom det ofta förväxlas med kronisk prostatit. Den Interstitiell cystit Association rapporterar att cirka 3 till 8 miljoner kvinnor och 1 till 2 miljoner män drabbas

Typer av Interstitiell cystit

Det finns två huvudtyper av interstitiell cystit. Ulcerös och icke-ulcerös. Icke-ulcerös är den vanligaste formen. Ulcerös interstitiell cystit kännetecknas av förekomsten av små sår i slemhinnan i blåsan, känd som Hunner's sår. Denna åtskillnad kan bara göras genom ett kirurgiskt ingrepp som kallas cystoskopi, där en kamera sätts in i urinblåsan för att visa innerfoder av urinblåsan.

Orsaker

Orsaker till interstitiell cystit för närvarande inte är kända. Det finns många teorier, inklusive autoimmun sjukdom, bakteriell infektion, trauma på urinblåsan och funktionsstörningar i nerver och bäcken muskler. Interstitiell cystit är mest allmänt tros vara en sjukdom process eftersom det finns bevis för fortsatt skada på urinblåsan foder.

Behandling

Det finns inget botemedel mot interstitiell cystit. Det finns många behandlingar som är tillgängliga att ha ett varierande mått på framgång. Bladder dilatation terapi hjälper ofta patienten öka sin urinblåsa kapacitet, medan instillation av mild bedövningsmedel in i urinblåsan via kateter kan också minska smärta. Men ingen av dessa behandlingar länge. Drogen Elmiron har funnit att ge lindring för många sjuka, har som urinblåsan omskolning.

Kompletterande terapier

Många av de drabbade rapporterar att kostförändringar som ett totalt avskaffande av förädlade livsmedel, konstgjorda sötningsmedel och färgämnen, livsmedel som behandlats med jordbruksprodukter bekämpningsmedel och livsmedel med mycket syrainnehåll lindra symtom. Dessutom, stressreducering, naturläkemedel, akupunktur och meditation tekniker är ofta fördelaktigt att klara av den kroniska smärtan av denna sjukdom.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.