vad är den gula skräp under naglarna?

Den gula skräp som bildas under naglarna vanligen orsakas av en svampinfektion i nagelbädden kallas onychomycosis. Enligt Dr John Ratz, MD, MBA, en hudläkare vid Centrum för dermatologi och Skin Surgery i Florida och en författare för emedicinehealth. net orsakar onychomycosis ungefär hälften av alla nagelsjukdomar

Typer

Det finns flera typer av onychomycosis som angriper olika delar av nageln, och patienter kan ha mer än en sort samtidigt.

Funktion

svampinfektion bryter ner keratinet i nageln, vilket gör skräp från förstörelse samla under naglarna och orsaka gul missfärgning.

Överväganden

Swimmers, idrottare, personer som svettas ymnigt eller någon utsätts för varma, fuktiga förhållanden är mer sårbara för onychomycosis.

Behandling

Dystrofisk onychomycosis är den allvarligaste formen av onychomycosis och innebär att hela nageln och nagelbädden. Utan behandling kan någon form av onychomycosis bli dystrofisk och orsaka permanent ärrbildning.

Tidsplan

Behandlingen består vanligen av en muntlig recept tas i upp till sex månader. Svampinfektion spik infektioner är benägna till återfall.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.