vad betyder det när din överläpp är svullen?

Svullnad uppstår när det finns en ansamling av vätska i vävnaderna. Svullnad av övre eller nedre läppar, är tunga eller svalg oftast beror på en allergisk reaktion eller en skada. Om svullnaden är svår eller långvarig, är det viktigt att söka läkarvård

Symtom

Svullnad i överläppen kan åtföljas av en ökning av storleken på läppen, rodnad och sveda eller klåda.

Orsaker

Den medicinska webbplats wrongdiagnosis. com säger de vanligaste orsakerna till svullna läppar är trauma, angioödem (nässelutslag), Melkersson-Rosenthal syndrom, Crohns sjukdom, och kontaktdermatit. Andra orsaker kan munherpes (kallas även ett munsår) och insektsbett.

Behandling

Behandla svullna läppar innebär att hitta orsaken. I många fall av en svullen överläppen, får en kall pack vara fördelaktigt. Mayo Clinic visar att en antihistamin om svullnad beror på en allergisk reaktion, eller angioödem.

Komplikationer

Mayo Clinic säger att om svullnad uppstår inne i munnen eller svalget, uppsök snabbt läkare. Komplikationer kan inkludera svårighet att andas, medvetslöshet och anafylaktisk chock.

Förebyggande

Mayo Clinic visar att undvika känd allergi utlöser att förhindra angioödem och skydda ansikte och läppar från sol och vind för att förebygga munsår.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.