Vad är orsakerna till att se dubbelt?

Double vision kan vara ett allvarligt och förvirrande åkomma att drabbas av som kan orsakas av en mängd olika faktorer. Medan vissa orsaker till dubbelseende är milda hälsofrågor som kan gå iväg på egen hand, andra orsaker är viktiga indikationer på att din hälsa kan vara i fara. Lär dig ett par vanliga orsaker till dubbelseende att se till att din hälsa inte är i fara om du lider av dubbelseende.

Katarakt

Katarakt orsakar ofta dubbel syn på ett öga eller båda. En grå starr uppstår när området bakom pupillen, som är ansvarig för att fokusera ljus, blir dystra och vision blir äventyras. Katarakt kan orsakas av ett antal saker, bland annat åldrande, skada, eller de kan även uppstå som en defekt. Fixing grå starr oftast sker med en relativt säker och enkel procedur för att ersätta den ursprungliga objektiv med en protes en.

Skada

Skador leder också till dubbelseende, antingen tillfälligt eller långvarigt, beroende på hur allvarlig skadan . En liten bula i huvudet kan orsaka yrsel och dubbelseende som kan försvinna med vila. Långsiktiga fallen orsakas av allvarlig skallskada, som orsakar tryck bakom ögat, eller i hjärnan, att höja. Huruvida en liten bula, eller en svår skada, bör du alltid se din läkare när du får någon form av trauma mot huvudet.

Migrän

Migränhuvudvärk också utlösa dubbelseende problem. De kan hända regelbundet, eller sporadiskt utlösas av saker i omgivningen. Vanliga orsaker till migrän är allergiska reaktioner, stress, överskott läsa eller overexerting dina ögon, obehandlade problem med synen, ljus eller känslighet för lukter. Vanligtvis kan dessa huvudvärk behandlas med over-the-counter medicinering eller smärta behandling som ordinerats av läkare.

Alkohol

Dricka för mycket alkohol leder till korta instanser av dubbelseende också. Dubbelseende uppstår som ett resultat av alkoholens sakta effekter på din hjärna fungerar. Ju mer du dricker, desto svårare är det för ögonen att snabbt fokusera och sätta ihop bilden innan dem, alltså som ögonen kamp för att göra det, ser du dubbelt. Sömnbrist fungerar ungefär som alkohol gör, och kan också resultera i denna typ av tillfälliga dubbelseende.

allvarliga frågor

Svårare orsaker till dubbelseende inkluderar saker såsom stroke eller aneurysm hjärna, som kan komma på snart utan att du vet det finns ett problem. Om du lider omedelbar dubbelseende utan trauma mot huvudet eller någon av ovan angivna skäl, då kanske du lider mer allvarliga hälsoproblem och du bör söka professionell hjälp omedelbart.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.