back-relaterade mul smärta

Om du får ont i foten, kan orsaken medför inte någon skada foten. Mul smärta kan vara back-relaterade, särskilt om du också upplever smärta i nedre ryggen

Back-besläktade fotproblem

Problem i ryggen kan leda till problem i fötterna. Till exempel kan spinal stenos, ett tillstånd där utrymmet runt ryggmärgen smalnar av och trycket ligger på spinal nerver, leder trycket släpps ut på nerver som påverkar dina fötter. Spinal stenos kan leda till mul-släpp, känslan att fötterna slap ner på marken när du går.

Diskbråck

Enligt American Academy of ortopediska kirurger, ett diskbråck i ländryggen del av din ryggraden kan resultera i den utskjutande delen av disken sätta press på den nervrot som leder till benet och foten. Detta orsakar ischias, som kännetecknas av smärta som strålar från ryggen ner skinkan och benet till foten, enligt MedlinePlus. com.

Andra orsaker

Andra rygg-relaterade problem kan orsaka mul smärta genom ischias. Det kan utlösas genom degenerativ disksjukdom eller tumörer i ryggen på eller i närheten av ischiasnerven, säger MedlinePlus. com.

Behandlingar

Din läkare kan hjälpa back-relaterade mul smärta genom att behandla rygg problem som orsakar det . Anti-inflammatorisk medicin och sjukgymnastik för att stärka musklerna som stödjer ryggraden kan hjälpa till. Injektioner av steroid medicin i ryggen eller operation är också behandlingsalternativ.

Överväganden

National Institutes of Health varnar för att om en back-relaterad fråga orsakar smärta i foten kan du även få problem med rörliga foten uppåt eller nedåt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.