hur man kan räkna med förhållandet mellan HDL och LDL

En kvot på high-density lipoprotein (HDL) till low-density lipoprotein (LDL) är en av flera mätningar som kan visas som en del av ett kolesterol prov eller lipidprofilen. Det kan vara bra att förutsäga hjärtsjukdom, eftersom det mäter förhållandet mellan "det goda kolesterolet" till "onda kolesterolet". Men vissa experter rekommenderar att du använder totalkolesterol siffror som prediktor för hjärtsjukdom. HDL betraktas som "goda kolesterolet" eftersom det kan transportera kolesterol från blodkärlen och tillbaka till levern, där det bryts ner och elimineras, enligt American Heart Association.

Fastställande Ratio


1
När du får ditt kolesterol test eller lipider. . profil resultat, hitta din HDL nummer och ditt LDL nummer. Mätningen är i milligram per deciliter av blod, eller mg /dl. Din profil kan också inkludera din totala blod (eller serum kolesterol) och dina triglyceridervärden.
2.
Att beräkna kvoten, säger emedtv. com att dela koncentrationen av LDL-kolesterol i HDL kolesterol. På webbplatsen finns ett exempel-"om en person har ett HDL-kolesterol i 50mg/dL och ett LDL-kolesterol i 150mg/dL skulle HDL /LDL kvoten vara 0,33. "
3
<. br> Håll kvot över 0,3, enligt emedtv. com. Den idealiska HDL /LDL kvoten är större än 0,4. Ju högre HDL-nivå desto bättre, enligt American Heart Association.

Tips och varningar


 • Din läkare bör ha den primära rollen att bedöma dina kolesterolnivåer i blodet .
 • forskare och läkare är delade om hur effektiva att använda förhållandet mellan HDL /LDL att förutsäga risken att utveckla hjärtsjukdom, enligt American Heart Association. Föreningen rekommenderar hälso-och sjukvårdspersonal i stället använda "absoluta tal" för den totala kolesterolhalten i blodet och HDL att avgöra om du har "friska kolesterol. " Det beräknas genom att dividera HDL-kolesterol i totalkolesterol. American Heart Association är ett exempel-"om en person har en person har ett totalkolesterol på 200 mg /dl och ett HDL-kolesterol nivå 50mg/dL, skulle förhållandet vara 04:01 Målet är att hålla förhållandet nedan. 5:1. "

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.