hydrokortison och knäsmärta

Personer med knäsmärta ibland ges hydrokortison skott för att lindra inflammation, smärta och stelhet. Kortikosteroid läkemedel, som innehåller hydrokortison samt prednison och kortison, fungerar ganska bra för att minska smärta i knän, men det finns risker förknippade med hydrokortison användning, enligt Mayo Clinic

Effects

Kortikosteroider, oavsett om de vidtas av injektion, appliceras lokalt, snusas genom en inhalator eller muntligt konsumeras, efterliknar hormoner som dina binjurar naturligt producera eller bör producera.

Fördelar

Kortikosteroider är effektiva för att kontrollera inflammation och påföljande smärta eftersom de mediciner är ganska lika naturliga steroider och replikera deras funktioner.

Tidsplan

Generellt sett kommer en läkare ger ingen mer än tre eller fyra kortikosteroider injektioner per år.

biverkningar

Om du funderar på att skaffa hydrokortison injektioner i ditt knä eller knän, överväga biverkningar, som kan inkludera krympning av den mjuka vävnaden vid platsen för injektion samt förlust av pigment i huden. Andra resultat kan vara infektion och smärta.

Överväganden

Efter att ha vägt för-och nackdelar, om du bestämmer dig för att fortsätta be din läkare om möjligheten att med låg-gör kortikosteroider på kort sikt. Om du måste ta kortikosteroider på lång sikt, anser att äta mindre eller, å andra sidan, ökar din nivå av fysisk aktivitet för att undvika gå upp i vikt.

Potentiella

Fråga din läkare om du bör ta vitamin D och kalcium tillskott för att förhindra ben gallring, som kan orsakas av kortikosteroider.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.