vad är slaga bröst?

Slaga bröstet uppträder vanligen som en följd av trubbigt våld, separera en del av bröstkorgen från bröstkorgen. Diagnos kräver minst tre revben i närheten, bruten i två eller flera platser som bekräftas av en X-ray

Betydelse

En slaga bröst är som tyder på underliggande skador. Brutna revben har skarpa kanter som kan orsaka skärsår och blåmärken på lungorna när revbenen slås på sin plats. Svår trauma kan skicka ett brutet revben i lungorna, punktera den.

Funktion

Rita ett andetag kräver musklerna runt bröstkorgen att expandera. Denna åtgärd skapar ett vakuum effekt där lungorna kan suga luft. Ett brutet delen av bröstkorgen, drog sig undan från bröstkorgen stör detta normala bröst rörelse.

Symtom

Paradoxal rörelse i bröstet är en fysisk symtom på slaga bröstet. Efter inspiration, kommer det drabbade området dra inåt som resten av bröstkorgen expanderar. Under utgången, det drabbade området expanderar när resten av bröstet kontrakt.

Andra symptom

Indikatorer för en slaga bröstet kan även blåmärken eller missfärgning av bröstet, bröstsmärtor och andningssvårigheter. Om skadorna är en följd av en olycka med motorfordon, bröst blåmärken från bilbälte kan också vara en indikator.

Behandling

Hantera skador bröstväggen är inriktad på att skydda lungorna. Patienterna är omedelbart placeras på 100 procent syre och kan intuberade eller har en kista rör insatt. Mekanisk ventilation, korrigerande operation och smärtlindring kan också användas i behandling.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.