Vad representerar ST-sänkning?

En normal EKG spårning (EKG eller EKG) består av ett "P" vågen, QRS-komplexet och ett "T" våg. Den del av spårning mellan QRS-komplex och "T" våg kallas ST-segmentet. Avvikelser i ST-segmentet kan tyda på allvarliga sjukdomar

Identification

ST-är normalt en flatline segment som går längs baslinjen för EKG spårning. ST-sänkning sker när linjen är nedanför baslinjen för EKG spårning. Det kan vara parallellt med baslinjen, eller det kan lutning antingen uppåt eller nedåt.

Orsaker

Enligt de sjukdomar databasen kan en deprimerad ST-ange hjärtat inte får tillräckligt med syre, det är för mycket digoxin på kroppen, ventriklar hjärtat är förstorat eller finns det ett fel i retledningssystem av vänster kammare. Det kan också betyda en person har haft en hjärtinfarkt eller en lungemboli (blodpropp i en av artärer som försörjer lungorna).

Överväganden

Enligt universitetet i Utah, ett EKG spårning kan också visa en deprimerad ST-Om det är dålig kontakt mellan personens hud och elektroder EKG.

Effect

ST-sänkning orsakar inte symtom. Istället kommer den personen har symtom från sin underliggande sjukdom. Någon med en lungemboli, till exempel, kan uppleva andnöd, bröstsmärtor och hosta.

Varning

Eftersom ST-sänkning är förknippade med vissa allvarliga hjärt-sjukdomar, är det viktigt att följa upp en läkare för att få en definitiv diagnos.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.