hur du gör ditt hus säkert för astmatiker

Astma är ett tillstånd som uppstår när dina luftvägar blir inflammerade, vilket gör det svårt att andas. Astma kan utlösas av många miljöfaktorer, såsom damm, mögel och pollen. Det finns många astmatiska triggers i ditt hem, och om de inte kan bry sig om någon med friska lungor, de är mycket skadliga för en person som lider av astma. Det är viktigt att astma-bevis ditt hus om du har ett barn eller familjemedlem som lider av tillståndet. Att göra ditt hus säker för astmatiker hjälper dem att vara bekväm och säker.
1.
Skapa en tydlig rökfria regel inne i ditt hem. Dessutom, om du är rökare eller lever med en rökare, inrätta ett område för rökning avstånd från öppna fönster eller ventiler som matas in i ditt hus. Om du har rökt i ditt hem tidigare, rengöra mattor och klädsel och torka av väggarna för att bli av med några kvardröjande lukt.
2.
Ha fönstren stängda under allergi säsong, att försöka hålla pollen utomhus. Under de varma månaderna, kör luftkonditioneringen så mycket som möjligt, eftersom detta kommer att filtrera luften.
3.
Bli av doftljus eller luktborttagningsmedel. Köp en luftrenare, som hjälper till att rena luften och bli av med lukt, samtidigt hålla luften fri från astma triggers. Dessutom kör en avfuktare för att minska fukthalten i luften. Fukt leder till bildandet av mögel.
4.
Vakuum och damm ofta, med hjälp av speciella rengöringsmedel som samlar smuts stället för att sprida det i luften. Köp en dammsugare som också bidrar till att minska allergener. Om du har några mattor som du vill ersätta med trägolv eller kakel, nu är det dags att göra det. Tunga matta fällor dammkvalster.
5.
Byt dunkuddar och filtar med fasta punkter som inte innehåller fjädrar. Inköp särskilda omslag till kuddar och madrasser som motstår damm. Byt mögliga duschdraperier regelbundet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.