missfärgning i fötterna

Om dina fötter har blivit missfärgade, kan detta vara ett tecken på ett allvarligt underliggande medicinska problem som behöver omedelbar uppmärksamhet

Cyanos

Blue-färgade fötter kan innebära att du lider av cyanos, enligt National Institutes of Health. Slemhinnorna eller huden kan bli blå grund av brist på syre i blodet. Den blå nyans kan också visas på din näsa, öron, läppar, tandkött, runt ögonen och i din spik sängar, och är mer tydligt i mörkhyade människor.

Raynauds

Ett tillstånd som kallas Raynauds fenomen kan leda till dina fötter för att slå blåvit. Om du har denna sjukdom, kyla eller ens starka känslor kan orsaka blodkärlen att spasm, som blockerar blodflödet till fötterna, tår, öron, näsa och fingrar.

Andra medicinska tillstånd

Ytterligare medicinska förhållanden som kan leda till missfärgade fötter och andra kroppsdelar omfatta pulmonell hypertension, hyaline membran sjukdom, som kan uppstå när ett spädbarn föds för tidigt, lunginflammation, bronkiolit, och KOL eller kronisk obstruktiv lungsjukdom. En blodpropp i lungan din artärer, som kallas lungemboli, kan också leda till missfärgad hud.

Frostbite

Om fötterna är Frostbiten, kommer de att bli missfärgade.

Sår

Cleveland Clinic konstaterar att magsår kan orsaka missfärgning av huden samt ett utslag, rodnad, sveda och klåda.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.