negativa effekterna av melamin

Enligt FDA och CAS, är Melamin en kemikalie som används främst i skapandet av hållbara plast och industriella rengöringsmedel. Det finns i bänkskivor, kakel-och plastbehållare. Används tillsammans med andra kemikalier som t. ex. formaldehyd, förvandlar melamin i en till synes gränslös spektrum av hård plast-baserade föreningar. Även melamin har många användningsområden inom industrin och vid tillverkning av husgeråd, är det också nämnts av ett antal U. S. och asiatiska myndigheter som en av de mest giftiga kemikalier som är kända människor i kombination med cyanursyra (skapa melamin cyanurate).

Njurar

Den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA, EPA och American Veterinary Association har upptäckt att akuta och kroniska exponering för olika halter av melamin cyanurate resultat i njursten, för låga doser, och njursvikt vid högre doser hos människa, hundar och katter. Cancertumörer har också rapporterats att utveckla följande långvarig exponering för lägre doser av melamin.

urinblåsan

Den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA har vidare beslutat att melamin cyanurate har en djupgående effekt på blåsan. Kortvarig exponering för höga nivåer av melamin har lett till utformningen av urinsten. Längre tids exponering i lägre doser har resulterat i bildandet av tumörer, både godartade och elakartade, i urinblåsan. I de flesta fall har ett långsiktigt melamin cyanurate exponering resulterat i cancer i urinblåsan.

Andra Cancersjukdomar Effects

Melamin cyanurate har varit noterat på och stänga av både FDA och EPA som en möjlig cancerframkallande och mutagen för människors hälsa. Det återstår mycket debatterade, dock. Det absorberas i blodet genom förtäring, transdermal absorption och inandning. Vävnader som utsätts för melamin cyanurate via någon av dessa metoder utvecklas sub-cellulära mutationer och form cancertumörer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.