orsaker till svår smärta insidan av vaden

En plötslig smärta kan vara skrämmande, speciellt om du har gjort något för att orsaka denna smärta. Om du lider av svår smärta i vaden, kan det bero på något av följande skäl. Om du har konsekvent svår kalv smärta bör man kontakta en läkare eller sjuksköterska omedelbart.

Kalv stam

kalv stam orsakas genom att vrida eller sträcka en muskel eller sena som skapar en liten tår i muskelfibrer. Det finns två typer av påfrestningar. Akut kalv stam orsakas av en plötslig trauma till området, medan kronisk belastning är ett resultat av repetitiva rörelser eller användande av vadmuskeln.

Cirkulationsrubbningar

Svår smärta i vaden kan vara resultatet av ett villkor eller sjukdom som påverkar din cirkulationssystemet. Cirkulationssystemet innefattar dina blodkärl och artärer och är ansvarig för att transportera blod, proteiner och andra viktiga näringsämnen till och från hjärtat till resten av kroppen. Även om det finns flera typer av sjukdomar, de är oftast placerade i tre kategorier: hjärtsjukdomar, störningar blod och blodsjukdomar fartyg. Dessa sjukdomar kan vara allt från diabetes till cancer.

Kompartmentsyndrom

Efter en skada eller en invasiv förfarande sådan operation kan Kompartmentssyndrom förekomma. Detta syndrom diagnostiseras när ökat tryck inträffar inom en del av kroppen. Detta kan påverka blodflödet, vilket kan orsaka problem för mjukpapper i området och leda till nervskador, muskelskador och till och med amputation av det berörda området. Detta är vanligtvis betraktas som en medicinsk nödsituation, särskilt när symtomdebut är plötsligt och utan förvarning.

Trombos

Trombos är en mer vetenskapliga namnet för en blodpropp. I de flesta fall blodproppar uppstår i djupt liggande vener som normalt finns i benet och framför kalven. En blodpropp är en otroligt smärtsamt tillstånd och kan leda till allvarliga komplikationer. Inte bara kan blodproppar i vaden begränsa cirkulationen mot underbenet, men de kan flytta till andra delar av kroppen, såsom hjärta eller hjärna.

Baker's Cysta

En Baker's cysta är en knut eller en cysta på baksidan av knäet som vanligtvis förknippas med vissa former av artrit. Cystor som detta kan orsaka svår smärta att skjuta ner på baksidan av benet. Medan de är mindre allvarliga än några av de andra orsaker till kalv smärta, bör du rådfråga fortfarande en läkare om du har ihållande svår smärta.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.