tecken och symtom på nöp nerver i armar och hals

En klämd nerv i övre kroppen kan vara resultatet av en traumatisk skada, en degenererad skiva i ryggen som har gjort påtryckningar för att läggas på nerver eller ett sådant skick som artrit som skapar ben sporrar att placera trycket på nerven. En klämmas nerv kan vara oerhört smärtsamt. Det behandlas med en kombination av vila, sjukgymnastik och smärtstillande. Mer extrema fall kan kräva operation för att avlägsna trycket. En klämmas nerv kan utlösa många nacke och symtom arm.

Stickningar i armen

En pirrande känsla i armen är en klämd nerv symptom som ofta börjar på axeln och strålar ner armen till handleden. Enligt Neck Solutions, kunde känslan utstråla också i ett eller flera fingrar. Den nerv som är klämd kommer att diktera vilka fingrar som berörs. Vanligen tummen och pekfingret påverkas tillsammans. Långfingret vanligtvis uppleva känslan på egen hand, medan ringen och lillfinger är grupperade efter en klämmas nerv.

domningar och svaghet

Enligt Dr Brandon J. Luskin, som skriver för Spine Universe, eftersom villkoret förskott kan det finnas domningar i armen åtföljas av en gradvis känsla av svaghet. Armen kan börja känna sig kall, och det kan bli svårt att lyfta något med armen.

Slå upp

En klämmas nerv kan göra att flytta huvud och hals ont. När en nerv är klämd kan det vara svårt att titta rakt upp. Under det inledande skedet av en klämd nerv i nacken, tittar upp och öppna din mun kan vara oerhört smärtsamt också.

Söker sida till sida

Utbudet av rörlighet i nacken påverkas av en klämd nerv. En klämmas nerv kommer att göra det svårt om inte omöjligt, att stänga huvudet så att hakan är direkt över axeln. Detta är oftast mer framträdande på den sida av klämmas nerv.

Smärta

känsla i armen som uppstår när ett klämmas nerv kan vara allt från den stickande känsla för smärta. Smärtan börjar normalt som en skarp smärta som skickar stötar av smärta varje gång armen flyttas. Det kan vara i en särskild del av armen, eller det kan utstråla hela vägen ner till fingertopparna. Med tiden smärtan kommer att bli ett konstant brännande känsla.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.