ultraljud behandling för tinnitus

Vare sig det är en intermittent buller eller en ständig ringsignal kan tinnitus vara en frustrerande tillstånd att uppleva och behandling alternativ har varit begränsade. Forskning om tinnitus visar att användningen av ultraljud är lovande, men ger blandade resultat, enligt en översikt av litteratur kring tinnitus. org

ursprung ultraljud behandling av tinnitus

ultraljud eller högfrekvent ljud vågor, har använts för att diagnostisera nasal och sinus villkor, och vissa patienter upplevde en förbättring ringningar i öronen efter förfarandet. Därför försökte audionomer att direkt behandla tinnitus via administrationen av ultraljud.

Förstudie

En första 1986 studie med 40 patienter som lider av tinnitus visar att 40 procent av patienterna upplevde en förbättring av sina symtom efter behandling med högfrekventa ljudvågor.

uppföljande studie

Subesequent studier har inte kunna upprepa det framgångsrika resultatet av den ursprungliga 1986 studien. En studie med titeln "Låg Drivs Ultraljud i Hämning av Tinnitus" publicerades 1987, och det på samma sätt används 40 ämnen. Resultaten visar en statistiskt signifikant resultat.

UltraQuiet

En produkt som kallas UltraQuiet är en nyare försök att använda ultraljud för att behandla örat ringer. Denna produkt använder sig av högfrekventa ljudvågor i form av musik som fortfarande är inom mänskliga örat.

HiSonic

En annan enhet på marknaden kallas HiSonic. HiSonic använder sig av en blandning av både hög-och lågfrekventa vågor ljud i ett försök att minska tinnitus. Liksom UltraQuiet använder den ljudvågor som finns inom hörsel frekvens.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.