Vilka är farorna med kolesterol piller?

När ditt kolesterol är utom kontroll, och din kost och motion regim inte fungerar för att hålla ditt kolesterolvärde ner, kan det vara dags att överväga en medicin som hjälper till att sänka dina kolesterolnivåer. Det finns läkemedel som kan hjälpa, men det finns alltid faror när du tar piller för att sänka ditt kolesterol

Vad är kolesterol piller?

Dessa piller är i allmänhet läkemedel som är avsedda att sänka ditt kolesterolvärde. De mest populära mediciner som marknadsförs för kolesterol är statiner, och rött ris jäst sägs sänka kolesterolet också.

Hur fungerar de?

statin läkemedel fungerar genom att avbryta ett enzym som ansvarar för produktion kolesterol. På grund av detta, statiner hjälper till att sänka ditt "onda" kolesterolet (low-density lipoproteiner), minskning annan typ av fett i blodet som kallas triglycerider, och öka din "goda" kolesterolet (high-density lipoproteiner). Rött ris jäst fungerar eftersom det innehåller ämnen som kallas monacolins som är kända för att sakta ner kolesterolsyntesen.

Fördelar av kolesterol Mediciner

Förutom att sänka dina dåliga kolesterolvärden och öka din goda nivåer, det finns andra fördelar av att vidta kolesterol piller. Statiner kan ha den extra fördelen att göra din kropp absorberar ackumulerade kolesterol i artärerna och kan hindra fettdepåer fastnar på väggarna i dina artärer. På den alternativa sidan, får rött ris jäst också ha kardiovaskulära fördelar samt förbättra blodflödet.

Biverkningar

En av biverkningarna av att ta piller statin kolesterol är muskelvärk och ömhet. Det kan vara en mild smärta eller vara allvarliga nog att göra dag till dag fungerande svårt. Nästa farlig bieffekt är när din leverenzymer öka, eftersom det kan indikera leverinflammation eller leverskada. Förhöjda enzymer kan också orsaka många sjukdomar, inklusive levercirros. Matsmältningsbesvär är en annan biverkning som kan orsaka diarré, illamående eller förstoppning. Slutligen Enligt Mayo Clinic, kanske du lider neurologiska biverkningar från att ta statiner.

Alterative Behandling biverkningar

Om du överväger en alternativ behandling kan rött ris jäst vara farligt eftersom det naturligtvis innehåller ett formulär av Lovastatin, som är ett receptbelagt läkemedel som används för att behandla höga kolesterolvärden. Vad som gör detta naturliga behandling farliga inte är att veta hur mycket eller hur lite av den faktiska ämnet faktiskt finns i rött ris jäst. För mycket Lovastatin kan få allvarliga biverkningar. Enligt Mayo Clinic, kan vissa av de negativa effekter vara smärtor i urinblåsan, blodig eller grumlig urin, tryck över bröstet, hosta, svårigheter att röra, och ledvärk.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.