hur man kan sänka det onda kolesterolet snabbt

När du har högt kolesterolvärde, är du en förhöjd risk för hjärtproblem. LDL-kolesterol anses vara den onda kolesterolet på grund av det faktum att det förträngningar i blodkärlen i hjärtat. Efter en stund kan dessa träskor leda till hjärtattacker och hjärtsjukdomar, bland andra problem
1.
Ät havregryn. På grund av den lösliga fibrer, är havremjöl väldigt bra på att hjälpa till att sänka LDL-kolesterol. Om du inte gillar havregrynsgröt, kan du också prova en kall spannmål tillverkas av havre. Dessa är gjorda av havregryn, så de innehåller också lösliga fibrer.
2.
Ät fisk. Fet fisk, som lax, innehåller omega-3 fettsyror, som har visat sig sänka kolesterolet. Se till att du bakar eller grilla den, dock.
3.
Ta några kosttillskott som fiskolja. Om du inte gillar fisk eller inte kan äta fisk så ofta, få lite tillskott. Ta en fiskolja tillägg om dagen för att hjälpa till att sänka kolesterolvärdet.
4.
Motion. Även bara gå en promenad en gång om dagen kommer att hålla dig i form, att göra ditt hjärta friskare och kommer att sänka både blodtryck och dåligt kolesterol över tiden.
5.
Om kost och motion räcker inte, ta de mediciner läkarens förbjudna för dig.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.