naturliga kolesterol lipid förebyggande

Förhindra höga kolesterolvärden är ett proaktivt sätt för att förebygga hjärtsjukdom som orsakas av en ackumulering av plack i artärerna. Mediciner som idag används blodfetter dem som redan har högt kolesterolvärde, men de som helt enkelt vill undvika högt kolesterol kan dra från naturliga regimer. Högt kolesterol är inte en medicinsk sjukdom, men det leder till allvarliga tillstånd som åderförkalkning

Fiber

Fiber har en viktig roll att spela i din hälsosam kost och att sänka kolesterolvärden. Lösliga fibrer finns i havrekli och bönor. Frukt och grönsaker är källor till olösliga och lösliga fibrer för din kost. Det amerikanska Jordbruksverket rekommenderar sex till 11 portioner av fullkornsprodukter, spannmål och bröd varje dag tillsammans med tre till fem portioner grönsaker och två till fyra portioner frukt varje dag för bra kost och en hälsosam mängd fibrer.
Lägg fiber till din kost långsamt om du upplever gas eller uppblåsthet. Fiber kan också hjälpa dig att känna dig full mellan måltiderna, vilket är användbart i ett viktminskningsprogram. Förlora en liten mängd i vikt kan ha en positiv inverkan på dina kolesterolnivåer också.

Fett

De typer av fett som du förbrukar i din kost kommer att avgöra om dina kolesterolnivåer är höga eller inom normalområdena. En hälsosam måltid plan måste innehålla lite fett på kroppen, men räkna ut vilken typ av fett du bör äta är ibland utmanande.
mättat fett, som orsakar kolesterolnivåer att stiga, bör hållas till ett minimum för att förhindra att höga kolesterolvärden. Animaliska produkter såsom rött kött har höga halter av mättat fett. Din kost kan innehålla rött kött, men du bör hålla uppgå till minst en eller två gånger i veckan.
Omega-3 essentiella fettsyror är nödvändiga fetter för kroppen. Dessa fetter finns i fet fisk som tonfisk och makrill. Omega-3 har satts i samband med kolesterolsänkande egenskaper, men det har inte varit några avgörande positiva resultat från att konsumera stora mängder av detta fett. Inklusive fisk i din kost en eller två gånger i veckan kan ha en positiv effekt på dina kolesterolnivåer.

Motion

Motion har en positiv effekt på kolesterolnivåer på två sätt. Om du är överviktig kan motion hjälpa dig att släppa några pounds och minska risken för högt kolesterol. Motion hjälper också höja HDL, eller det goda kolesterolet, nivåer.
Läkare rekommenderar att få minst 30 minuter av träning fem dagar i veckan för sina hälsosamma vinster.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.