vitamin behandling för HDL-kolesterol

Låg högdensitetslipoproteiner, eller dina "goda" kolesterolet, kan bidra till hjärtsjukdom eller ateroskleros, men Niacin kan kanske hjälpa. Niacin är ett viktigt B-vitamin som hjälper till att omvandla kolhydrater till energi

Betydelse

När det gäller HDL, bör kvinnor hålla en nivå som inte är lägre än 50 milligram per deciliter blod och män inte är lägre än 40 milligram per deciliter blod. En optimal nivå för båda könen är mer än 60 milligram per deciliter av blod.

Fördelar

Enligt Mayo Clinic, B-vitamin Niacin har visat sig höja HDL-kolesterol, eller dina "goda" kolesterolet, genom upp till 35 procent. Även de som redan är friska kan få HDL-höjning nytta av niacin.

Over-the-Counter

Niacin finns i livsmedel som ägg, fisk, fjäderfä och magert kött, nötter och mejeriprodukter som mjölk , liksom i multivitaminer och en over-the-counter tillägg av sig själv.

Receptbelagda

Niacin är föreskriven för kolesterol eller niacin-brist behandling enligt än namn Niaspan, Niacor och Slo-Niacin. Dessa koncentrationer av niacin är mer än vad man kan köpa över disk.

Varning

Biverkningar av niacin kan inkludera tillfälligt rodnad, illamående, huvudvärk och yrsel. Biverkningar som du kanske inte kan känna och kan få konsekvenser på lång sikt är leverskador och förhöjt blodsocker.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.