Har ätit havregryn sänka kolesterolnivåerna?

I en värld med ökande hjärtsjukdom och fetma, att sänka kolesterolnivåerna är ett gemensamt hälso-mål. Det finns många sätt att bidra kolesterolnivåer ned, bland annat motion och en hälsosam kost, vissa livsmedel, såsom havregryn och havre produkter fiber, kan ha en extra positiv effekt

lösliga fibrer

Läkare och forskare är överens om att lösliga fibrer minskar LDL-alias "onda"-kolesterol. Enligt Mayo Clinic, konsumerar 10 gram eller mer av lösliga fibrer per dag minskar totalkolesterol och LDL-kolesterol. I grund och botten, den lösliga fibern blockerar tarmar från att absorbera kolesterol konsumeras i livsmedel.

Vad att äta

Mayo Clinic rapporterar att förutom havregryn och havreprodukter, kidneybönor, äpplen, päron, psyllium, korn och katrinplommon alla har betydande mängder lösliga fibrer. När det gäller havre är en utmärkt källa till lösliga fibrer, havremjöl bra men havrekli är ännu bättre. Ju högre nivå av fiber, desto bättre resultat.

Mayo Clinic pekar på att de nödvändiga fiber kan konsumeras till frukost med 1. 5 koppar havregryn, vilket ger 6 gram lösliga fibrer och frukt såsom bananer, som kan lägga till ytterligare 4 gram lösliga fibrer. Och där har du dina 10 gram.

havrekli, stål skära havre och kalla flingor featuring betydande mängder havrekli kan vara bra substitut om du letar efter sort.

fördelar och begränsningar

Havregryn inte bara hjälper kolesterol utan även anses lågt på glykemiskt index, vilket är till hjälp för personer som använder glykemiskt index diet eller försöka kontrollera sin diabetes.

Men trots havregryn och härledda produkter kan vara till hjälp för att sänka kolesterol, de har begränsningar. De gör mer nytta för någon som är att upprätthålla en hälsosam, låg kolesterolhalt kost och som utövar. Havregryn kan inte nödvändigtvis övervinna fettrik intag. Havregryn är ett verktyg i en övergripande plan för att sänka kolesterolet och förbättra hälsan.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.