läkemedel som påverkar kolesterol absorption

Högt kolesterol är ett växande problem i amerikansk medicin. Kolesterol i blodet fastnar på sidorna av artärerna att bilda plack. Detta plack växer tills blodet inte längre kan flöda fritt genom artärer. Statiner har använts för att minska detta belopp av kolesterol i blodet. Nu finns det en klass av läkemedel som sägs påverka kolesterolabsorptionen

Funktion

De läkemedel som hindrar kolesterol från att absorberas när maten passerar genom tarmen. Detta är den vanliga punkt där kolesterol absorberas.

Identifiering

The American Heart Association kallar denna grupp av läkemedel "selektiva kolesterolabsorptionen hämmare. "

Historia

Den första kolesterolabsorptionshämmare inhibitor ezetimib , som lämnades FDA-godkännande under 2002. Varumärket av drogen är Zetia.

Jämförelse

Selektiv kolesterolabsorptionen hämmare blockerar kolesterol innan den kunde gå in i blodbanan. Traditionella statiner blockera bildandet av kolesterol i levern. Således kan både vara kallade förebyggande åtgärder.

Misocnception

Både statiner och selektiv hämmare kolesterol absorption arbetet huvudsakligen på att minska mängden av LDL, eller det onda kolesterolet, som når blodet. De kan inte blockera den helt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.