är över disk niacin hjälp för att sänka kolesterolet?

Niacin är en vitamin som bidrar lägre kolesterol. Även om du inte behöver ett recept på niacin, är det viktigt att vara medveten om de användningsområden och biverkningar innan något behandlingsprogram, utöver rådfråga din läkare först

Funktion och form

Niacin hjälper till att begränsa kroppens produktion av kolesterol i levern. Det är också känt som vitamin B3 och nikotinsyra. Undvik nikotinamid och niacinamid, eftersom dessa inte lägre kolesterol.

HDL

Niacin hjälper till att höja din HDL räknas. HDL är high-density lipoprotein och anses vara den "goda" kolesterolet. Upprätthålla ett HDL på minst 40 för män och minst 45 för kvinnor är idealisk

LDL

Niacin hjälper till att bekämpa LDL, eller låg- density lipoprotein, som också kallas det "onda" kolesterolet. Den omvandlar de små, täta partiklar av LDL till större, mindre farliga former.

Lp (a)

Lp (a) är "lipoprotein (a)," en mycket farlig form av LDL (low-density lipoprotein , eller "onda" kolesterolet). Niacin hjälper till att effektivt sänka Lp (a).

Flushing

En mycket vanlig biverkning av niacin är spolning i form av ansiktsrodnad och stickningar i huden. Flushing är ofarligt och varar mindre än en timme, i allmänhet blivit mindre intensiv ju mer du tar niacin.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.