Varför ska vi begränsa kolesterol i vår kost?

Ha för mycket kolesterol i kroppen leder till hjärtsjukdom, hjärtinfarkt och stroke. Att begränsa intaget av mättade fetter och transfetter bidrar till att minska mängden kolesterol som finns i kroppen. Merparten av tiden, kommer kroppen att producera den mängd kolesterol som behövs för nödvändiga kroppsfunktioner, inklusive bilda celler och hormoner på eget

Typer

Det finns två typer av kolesterol och en anses vara "bra" och den andra "dåliga". Onda kolesterolet kallas LDL eller low-density lipoprotein. LDL fastnar på sidorna av artärer, som orsakar träskor, och kan så småningom leda till hjärtinfarkt eller stroke. American Heart Association rekommenderar inte förbrukar mer än 300 mg totalkolesterol en dag och ännu mindre om du har hjärtsjukdom.

Den "goda" typen av kolesterol kallas HDL, eller high-density lipoprotein. Denna typ av kolesterol hjälper till att rensa ut LDL till en examen. I högre belopp, hjälper det att minska risken för tillstånd och sjukdomar förknippade med höga kolesterolvärden. Om dina HDL nivåerna är två små, riskerna återvända till samma som om du hade för mycket LDL eftersom det inte finns tillräckligt goda kolesterolet att balansera ut de dåliga.

Balance

Att begränsa kosten kolesterol kan minska mängden av kolesterol i till kroppen. Undvik stekt och fet mat, inklusive några bageri objekt som munkar eller desserter gjorda med ister. Begränsa ditt intag av kött, särskilt rött kött som nötkött, till 6 oz. dagligen. Prova att byta till bison eftersom den innehåller minst kolesterol i rött kött, eller äta mer fisk.

Regelbunden aerobisk träning under minst 20 minuter tre gånger i veckan hjälper till att sänka kolesterolnivåerna. Enligt American Heart Association, har brist på fysisk aktivitet en direkt länk till höga kolesterolvärden och ökad risk för hjärtinfarkt. Regelbunden motion samtidigt utföra dagliga aktiviteter bidrar också. Detta inkluderar saker som trädgårdsskötsel, rask promenad, eller ta trapporna istället för hissen.

Tester

Tala med din läkare om att testa ditt kolesterolvärde minst en gång om året. Du kommer att hamna fasta i 10 till 12 timmar före din blodprov. Tala med din läkare om eventuella medicinska problem du har och följ alla råd han ger dig när det gäller att begränsa ditt kolesterol.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.