Vilka är andelen framgångsrika för behandling av högt kolesterol?

Högt kolesterol sätter människor i riskzonen för ett antal hjärtproblem. Det finns många olika behandlingar som är tillgängliga för högt kolesterol, och vissa är mer effektiva än andra. Minska ditt kolesterol med bara 1 procent reducerar risken för hjärtsjukdom med procent

Statiner

statiner är den vanligaste typen av läkemedel ordineras för behandling av högt kolesterol. Gruppen innefattar droger som Lipitor (atorvastatin) och Zocord (simvastatin). Statiner har visat sig sänka kolesterolhalten med upp till 50 procent. Dessa läkemedel rekommenderas inte till patienter med leversjukdom, dock, och patienter som tar dem måste övervakas noga för leverproblem.

Gallsyrebindning Resins

Dessa mediciner, liksom Questran (kolestyramin) och Colestid (kolestipol) , kolesterolsänkande genom att binda med gallsyror. Levern är tvingad att använda överdriven kolesterol att producera nya gallsyror. De är signifikant mindre effektivt än statiner, dock bara minska kolesterolhalten med cirka 10 procent.

Fibric Acid

Fibric syra droger som Lopid (gemfibrozil) är effektiva på att sänka triglycerider och är måttligt effektiv på att sänka LDL nivåer . De är mindre effektiva än statiner.

Niacin

Niacin, eller vitamin B 3, ibland används för att behandla höga kolesterolvärden. Tyvärr är niacin inte är lika effektiva på att sänka kolesterol som droger som statiner, men den har fördelen av att ha färre potentiellt skadliga biverkningar. Det är viktigt att notera att niacin är mycket effektiv på att höja HDL, eller "det goda kolesterolet", brukar höja den med 15 till 35 procent.

Kost och motion

kostförändringar och en regelbunden motion regim är vanligtvis de första försvarslinje som rekommenderas om en patient är kolesterol börjar bli för hög. Äta en fettsnål kost och utövar har en måttlig effekt på kolesterol, men det kan vara tillräckligt om kolesterol inte är för hög för att börja med.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.