hur man ska bekämpa högt kolesterol med en diet

På grund av den snabba typen av moderna världen, många av oss väljer snabba och enkla val av mat istället för de rätta. På grund av vår förkärlek för snabb och enkel, det finns ett antal i kosten obalanser som är alltför vanliga. En kolesterol obalans som leder till höga kolesterolvärden är bland det värsta kosten problem du kan ha. Lyckligtvis genom att veta vilken mat att söka och för att undvika, kan du slåss högt kolesterolvärde med förändringar i din kost
1.
Välj rätt typ av fett som ska ingå i din kost. Kolesterol kan delas in i två kategorier: hög densitet lipoproteiner (det goda kolesterolet) och låg densitet lipoproteiner (dåligt kolesterol). Använd matolja hög i enkelomättade fetter, som höjer HDL nivåer, som raps eller olivolja. Titta på näringsmässiga fakta för att hitta mat som har låga eller inga halter av mättade fetter och transfettsyror.
2.
Ät kärnor rik på lösliga fibrer. Lösliga fibrer hjälper till att sänka och bära bort det onda kolesterolet och öka nivåerna av det goda slaget. Byt raffinerat mjöl bröd med hela korn bröd. Mat domar kan bäst göras genom att jämföra kolhydrater fakta på näringsvärdesdeklarationen. Välj havre på morgonen i stället för majs korn och brunt ris i stället för vitt ris för lösliga fibrer.
3.
Välj rätt typ av protein livsmedel som ska ingå i din kost. Protein bör komma från mager eller fettfria källor. Äta hälsosammare kött, ersätter fett kött med fjäderfä, kyckling, prime eller magert nötkött, och ben och ländryggen nedskärningar av griskött. Få protein från icke-kött källor som svarta bönor och andra baljväxter.
4.
Införliva positiva vegetabilier i din kost. Rätten grönsaker, frukt och svamp har olika gynnsamma fett, antioxidanter och andra naturliga ämnen som lägre dåligt kolesterol. Välj mörka, gröna bladgrönsaker som spenat, grönkål och mangold, och äter fyra eller fler portioner per dag. Införliva hög antioxidant frukt som äpplen, blåbär och granatäpple i din kost.
5.
Lägg källor till omega 3-fettsyror till kosten. Omega 3-fettsyror har många fördelar för din hälsa, inklusive sänka din LDL-kolesterolnivåerna. Välj naturliga källor av omega 3 som lax och valnötter. Överväga att komplettera dig själv med kallpressad linfrö olja, vilket är mycket högt i omega 3s.

Tips och varningar


 • Ät mindre måltider, men göra det oftare . Genom att äta hela dagen, kommer du inte känna hungrig och frestas att splurge på ohälsosam mat senast.
 • alltid rådgöra med din läkare innan du påbörjar en diet regim.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.